Valerio Longo

Valerio Longo werd in 1976 geboren in Rome, Italië. Hij werd opgeleid aan het Danslyceum in Turijn. Tijdens zijn verblijf werkte hij mee aan verschillende producties van het dansgezelschap van het Teatro Nuovo in Turijn; zijn debuut maakte hij in ‘Il tango delle ore piccole’ van Robert North. Hij vervolgde zijn studie bij Robert Strayner, Luc Buy, Irina Rosca en George Bodnarciuk.

In 1992 won hij de eerste prijs in het Giovani Talenti-concours voor jong talent in Chiavari (Italië) en de derde prijs in het Città di Rieti-concours. In 1996 werd hij eerste bij het Vignale Danza-concours. Twee jaar later trad hij toe tot het gezelschap Danza Prospettiva dat onder leiding staat van Vittorio Biagi. Vervolgens voegde hij zich bij het Balletto di Toscana, waar hij danste in werken van Gelabert, Preljocaj, Robert North, Fabrizio Monteverde en Eugenio Scigliano. In het najaar van 2001 trad hij toe tot Aterballetto, waar hij, behalve in balletten van Kylian en Forsythe, danste in het oeuvre van Mauro Bigonzetti.

In 2004 creëerde hij met Adrien Boissonnet en Beatrice Mille het ballet ‘Il corpo che narra. Trasformazion.’ Vervolgens tekende hij in 2005 voor de choreografie van ‘Sembianze’ voor Artemis Danza en ‘Pororoca’ voor Aterballetto.

Zijn meest recente werk is ‘Saminas’, dat hij in 2006 voor Aterballetto creëerde.

Choreografieën voor Scapino

Hasmu (TWOOLS 10 International - 2008)

Menu