Vacature Medewerker Publiek & Educatie

Scapino Ballet Rotterdam is Nederlands oudste én jongste dansgezelschap. Opgericht na de Tweede Wereldoorlog om “weer kleur te toveren op de door de oorlog bleek geworden kindergezichten” en geëvolueerd tot modern stadsgezelschap van Rotterdam en reizend gezelschap voor Nederland.

Scapino heeft inmiddels een traditie opgebouwd van grote publiekstrekkers én het kansen bieden aan jonge, relatief onbekende dansmakers. Talentenprogramma’s als TWOOLS en The Square zijn een springplank voor jonge dansmakers.

Scapino danst jaarlijks ongeveer 80 voorstellingen in Rotterdam, Nederland en het buitenland. Daarnaast ontwikkelen we inspirerende onderwijs- en publieksprogramma’s voor kinderen, jongeren en bezoekers van onze voorstellingen. Deze vinden plaats op scholen, in theaters, op lokale dans- en balletscholen én in onze eigen studio’s in het hart van Rotterdam.

De afdeling Publiekswerking speelt een belangrijke rol binnen Scapino, door het vertalen van de artistieke producten naar onderscheidende en verdiepende programma’s zoals workshops, inleidingen en podcasts over dans én voor effectieve marketingcommunicatie om een zo groot en divers mogelijk publiek te kunnen bereiken.

Voor de afdeling Publiekswerking zoeken wij per 1 september een:

Medewerker Publiek & Educatie

32 uur per week

Functie-omschrijving

In deze functie ben je werkzaam op de afdeling publiek, marketing en educatie met een focus op publieksgerichte activiteiten en programma’s voor het onderwijs.

Wat ga je doen?

 • Je bent nauw betrokken bij de ontwikkeling van beleid en je werkt als projectmedewerker mee aan onderwijs- en publieksprogramma’s;

 • Je organiseert educatieve activiteiten van advies tot en met de financiële afhandeling en in goede afstemming met het docententeam;

 • Je onderhoudt contacten met scholen, instellingen en netwerken gericht op onze (potentiële) publieksgroepen;

 • Je ontvangt en begeleidt groepen bij publieksprogramma’s en onze educatieve activiteiten, zowel bij Scapino als op locatie in het theater, wijkcentrum of dansschool;

 • Je schrijft lesbrieven bij onze voorstellingen en werkt tijdens de tournees mee aan schoolbezoeken en de promotie hiervan;

 • Je gaat op pad om logische (en minder logische) verbindingen tot stand te brengen die bijdragen aan het bereiken van nieuwe publieksgroepen.

 • Je werkt mee aan een diverse en inclusieve aanpak van het betrekken van verschillende publieksgroepen bij de activiteiten van Scapino.

Wie zoeken wij?

Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld Theaterwetenschappen, Arts & Culture Studies, Social Studies of de opleiding tot Docent Dans of Theater. Je voelt je als een vis in het water in een creatieve omgeving, je kan goed samenwerken, je bent een echte verbinder en je communiceert zorgvuldig. Je hebt affiniteit met/ kennis van dans en je weet dit om te zetten in uitdagende, ludieke en goede publieks- en educatieprogramma’s die aansluiten bij de doelgroep én bij onze voorstellingen.

Ben jij?

 • Enthousiast, sociaal, betrokken en een organisatietalent met oog voor detail?

 • Iemand met één of meerdere jaren werkervaring in een soortgelijke functie?

 • Woonachtig in Rotterdam of in de nabije omgeving?

 • Flexibel en vind je werken in de avonden of in de weekenden geen probleem?

Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Wij bieden

Een veelzijdige en uitdagende baan bij Nederlands oudste dansgezelschap, in het hart van Rotterdam. Een plek in een professioneel en gezellig team dat van aanpakken houdt. De aanstelling geldt in eerste instantie voor de periode van 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. De beloning is marktconform en volgens de cao voor Toneel en Dans.

Sollicitatie en informatie

Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 1 juni a.s. naar personeelszaken@scapinoballet.nl onder vermelding van ‘sollicitatie medewerker educatie en publiek’. In je motivatie horen we graag je plannen en ideeën voor de afdeling én waarom we voor jou moeten kiezen.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Nicole Rust (hoofd educatie) via nicole.rust@scapinoballet.nl of 010 - 414 24 14

Scapino Ballet Rotterdam streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen. We geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan nieuwsgierigheid, creativiteit en maatschappelijk bewustzijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu