Vacature Marketingcommunicatie

Scapino Ballet Rotterdam is Nederlands oudste én jongste dansgezelschap. Opgericht na de Tweede Wereldoorlog om “weer kleur te toveren op de door de oorlog bleek geworden kindergezichten” en geëvolueerd tot modern stadsgezelschap van Rotterdam en reizend gezelschap voor Nederland.

Onder leiding van artistiek directeur Ed Wubbe heeft Scapino een traditie opgebouwd van grote publiekstrekkers én het kansen bieden aan jonge, relatief onbekende dansmakers. Talentenprogramma’s als TWOOLS waren een springplank voor dansmakers als Marcos Morau, Nanine Linning, Felix Landerer, Annabel Lopez Ochoa, Marco Goecke en Ryan Djojokarso.

Scapino danst jaarlijks ongeveer 100 voorstellingen in Rotterdam, Nederland en het buitenland. Daarnaast verzorgen we workshops en ander aanbod voor kinderen en jongeren, zowel op scholen als in onze eigen studio’s in het hart van Rotterdam.

De afdeling Publiekswerking speelt een belangrijke rol binnen Scapino, door het vertalen van de artistieke producten naar onderscheidende en effectieve marketingcommunicatie én naar verdiepende diensten zoals workshops, inleidingen en podcasts over dans.

voor de afdeling Publiekswerking zoeken wij per 1 oktober 2020 een

Marketingcommunicatie-specialist

32 uur per week

In deze functie zorg je voor gevulde zalen voor onze voorstellingen, de verkoop van andere Scapino producten en het onder de aandacht brengen van het merk Scapino Ballet Rotterdam in het algemeen.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie van de tournees van Scapino in Nederland. In nauwe samenwerking met theaters werk je proactief aan de crossmediale landelijke en regionale campagnes voor voorstellingen. Je adviseert het afdelingshoofd en het team Publiekswerking over de marketingcommunicatie strategie voor de afzonderlijke tournees en andere producten en diensten, stelt daarvoor plannen op, draagt zorg voor de uitvoering en beheert hiervan de planning en de financiën. Je ontwikkelt strategische samenwerkingen met partners, draagt bij aan de zichtbaarheid van het merk Scapino Ballet Rotterdam en bewaakt en ontwikkelt mede de huisstijl in beeld, tekst en toon.

Plek in de organisatie

De functie is onderdeel van de afdeling Publiekswerking die zich bezig houdt met het betrekken van het publiek over drie paden: Genieten van dans. Leren van dans. Verbinden door dans. Jouw werkzaamheden concentreren zich met name op “Genieten van dans.”, maar raken ook aan de andere twee paden.

Binnen de afdeling werk je nauw samen met specialisten op het gebied van contentcreatie, persbewerking en educatie. Buiten de afdeling werk je veelvuldig samen met de afdeling artistieke productie, de artistieke staf, dansers en directie.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig en goed op de hoogte van wat speelt in de samenleving; analytisch, een creatieve en snelle denker met een groot omgevingsbewustzijn en uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Je werkt op basis van inzichten zoals Je weet hoe je relaties en netwerken opbouwt en onderhoudt om je doelstellingen te realiseren.

Je houdt soepel meerdere ballen in de lucht, werkt gestructureerd en houdt overzicht. Je opereert flexibel en schakelt ook buiten reguliere werktijden. Je ziet wat er moet gebeuren en weet hoe je andere Scapino collega’s meekrijgt als het nodig is.

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal vier jaar aantoonbare werkervaring in een marketingcommunicatiefunctie. En natuurlijk is het cruciaal dat je affiniteit hebt met kunst en cultuur in het algemeen en dans in het bijzonder.

Wij bieden

Een veelzijdige en uitdagende baan bij Nederlands oudste dansgezelschap, in het hart van Rotterdam. Een plek in een professioneel en gezellig team dat van aanpakken houdt. De aanstelling geldt in eerste instantie voor de periode van 1 jaar. De beloning is marktconform en volgens de cao voor Toneel en Dans.

Sollicitatie en informatie

Stuur je CV en motivatiebrief voor 14 september a.s. naar personeelszaken@scapinoballet.nl onder vermelding van ‘sollicitatie medewerker marketing en communicatie’. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Michael Vogel (hoofd marketing & communicatie) via michael.vogel@scapinoballet.nl.

Scapino Ballet Rotterdam streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Menu