Vacature Marketing & Communicatie medewerker

Scapino Ballet Rotterdam werd direct na de Tweede Wereldoorlog opgericht om weer ‘kleur te toveren op de bleke gezichten van de oorlogskinderen’. Anno 2023 is Scapino een van de toonaangevende dansgezelschappen van Nederland. Het gezelschap maakt toegankelijke producties van hoge kwaliteit voor een breed publiek en presenteert werk van spannende, jonge en vernieuwende talenten. Daarnaast is Scapino heel actief op het gebied van cultuureducatie en initieert maatschappelijke projecten. Scapino is het oudste dansgezelschap van Nederland en stadsdansgezelschap van Rotterdam.

 

Scapino Ballet Rotterdam zoekt per direct een:

Marketing & Communicatie medewerker (m/v/x)

32-36 uur per week

 

Scapino gelooft dat dans een universele taal is, die door iedereen gesproken en beleefd kan worden. De marketing-communicatie staat in dienst van deze overtuiging en heeft als opdracht Scapino bij een zo breed en divers mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Naast de voorstellingen in het hele land, realiseert het gezelschap ook een breed aanbod van educatieve activiteiten voor primair en voortgezet onderwijs, projecten op het snijvlak van dans en gezondheid en activiteiten voor amateur en (pre)professionele dansers.

 

 

De functie

Als marketing & communicatie medewerker maak je deel uit van onze afdeling Publiekswerking, waar je terecht komt in een klein team met marketingspecialisten, contentmakers, fondsenwervers en educatiemedewerkers. Samen vertalen we de artistieke producten naar onderscheidende en effectieve marketingcommunicatie en naar verdiepende diensten zoals workshops, inleidingen en podcasts over dans. 

In het team word jij verantwoordelijk voor de communicatie met ons publiek en met de theaters waar we optreden. Denk daarbij aan het opstellen van mailings, bijhouden van onze website en sociale media. Daarnaast bouw je een relatie op met de theaters en trek je samen op om een zo goed mogelijk bereik te genereren voor onze voorstellingen. Je stelt plannen op voor de crossmediale landelijke en regionale campagnes rondom onze voorstellingen, voert deze zelfstandig uit en toont initiatieven als de resultaten achterblijven. Ook denk je mee over nieuwe publieksgroepen en kom je met ideeën over hoe wij Scapino Ballet Rotterdam ook buiten onze voorstellingen om kunnen promoten.

Het grootste deel van de tijd werk je vanuit onze kantoortuin, waar een gezellige en open sfeer hangt. Vanaf jouw bureau kijk je zo de studio in, waardoor je het maakproces van onze dansstukken van A tot Z meekrijgt. Wat je noemt een inspirerende werkomgeving! Af en toe ga je voor werkzaamheden mee op tournee door het land en uiteraard ben je aanwezig op onze premières.
 

 

Jouw profiel
 

 • Hbo werk- en denkniveau;

 • (Bij voorkeur) een afgeronde studie in de richting marketing, communicatie, media of cultuur;
 • Circa 1 tot 3 jaar werkervaring;

 • Je bent enthousiast en een snelle en creatieve denker;

 • Je werkt gestructureerd en vindt het fijn om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn;
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur in het algemeen, en dans in het bijzonder;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Scapino Ballet Rotterdam streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Rotterdamse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen. We geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan nieuwsgierigheid, creativiteit en maatschappelijk bewustzijn.

 

 

Het aanbod

Een baan bij een vernieuwend dansgezelschap, dat werk presenteert van zowel gevestigde als opkomende dansmakers in Nederland en het buitenland. Daarnaast word je beloond met:

 • Een salaris in schaal V (CAO Toneel en Dans);

 • 27 vakantie dagen en 12 ATV dagen (bij fulltime dienstverband);

 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een werkplek midden in de stad, in het Witte de With-kwartier bij een gezelschap dat het belangrijk vindt dat alle collega’s met plezier hun werk doen.

 

 

De procedure

Voor meer informatie neem je contact op met Renate van der Sluijs, Hoofd Marketing & Communicatie via renate.vandersluijs@scapinoballet.nl. Je kunt solliciteren door je motivatiebrief en CV uiterlijk voor 8 februari 2023 te sturen naar sollicitatie@scapinoballet.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op 13 en 16 februari.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu