Vacature Hoofd Marketing & Communicatie

Scapino Ballet Rotterdam werd direct na de Tweede Wereldoorlog opgericht om weer ‘kleur te toveren op de bleke gezichten van de oorlogskinderen’. Anno 2022 is Scapino een van de toonaangevende dansgezelschappen van Nederland. Het gezelschap maakt toegankelijke producties van hoge kwaliteit voor een breed publiek en presenteert werk van spannende, jonge en vernieuwende talenten. Daarnaast is Scapino heel actief op het gebied van cultuureducatie en initieert maatschappelijke projecten. Scapino is het oudste dansgezelschap van Nederland en stadsdansgezelschap van Rotterdam.

Scapino Ballet Rotterdam gelooft dat dans een universele taal is, die door iedereen gesproken en beleefd kan worden. De marketing-communicatie staat in dienst van deze overtuiging en heeft als opdracht Scapino bij een zo breed en divers mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Naast de voorstellingen in het hele land, realiseert het gezelschap ook een breed aanbod van educatieve activiteiten voor primair en voortgezet onderwijs, projecten op het snijvlak van dans en gezondheid en activiteiten voor amateur en (pre)professionele dansers.

 

Scapino Ballet Rotterdam zoekt per 1 januari 2023 een:

Hoofd Marketing & Communicatie (m/v/x)

40 uur per week

De functie
Als hoofd marketing & communicatie ben je verantwoordelijk voor de marketingstrategie en alle daaruit voortvloeiende marketingcommunicatie. Je hebt een scherp oog voor resultaten op de korte termijn, zonder uit het oog te verliezen dat het merk Scapino Ballet Rotterdam op de lange termijn continue aandacht nodig heeft. Dat doe je uiteraard samen met je team, maar je betrekt ook je andere Scapino collega’s in dat proces. Jij bent daarbij op het juiste niveau gepositioneerd om impact te maken want je maakt deel uit van het managementteam. Daarmee ben je medeverantwoordelijk voor het beleid van de organisatie als geheel.

Samen met de afdeling Educatie en de afdeling Development vormt jouw afdeling de kern van dat deel van de organisatie dat de (toekomstige) bezoeker centraal stelt in zowel de marketingcommunicatie als educatieve en maatschappelijke activiteiten en donateurswerving en -ontwikkeling. Verder staat er op jouw agenda:

 • Je verbindt de artistieke visie met de marketingcommunicatie;

 • Je initieert onderzoeken naar huidige en potentiële bezoekers / deelnemers teneinde deze effectiever te bereiken;

 • Je verwerft en deelt voor de afdeling en organisatie relevante inzichten in publieksmarkten en consumentengedrag;

 • Je bent budgetverantwoordelijk en maakt jaarbegrotingen;

 • Je organiseert werkzaamheden, verdeelt taken en verantwoordelijkheden en bewaakt de voortgang van lopende campagnes;

 • Je bewaakt de merkbouw van Scapino en optimaliseert de bijbehorende ‘brand assets’;

 • Je bent verantwoordelijk voor de (optimalisatie van de) digitale infrastructuur van platforms en hiervoor benodigde systemen;
 • Je ontwikkelt en versterkt het team marketing & communicatie.

Jouw profiel

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;

 • Bij voorkeur een afgeronde studie in de richting marketing of communicatie;
 • Circa vijf jaar relevante en leidinggevende werkervaring;

 • Je geeft op inspirerende en motiverende wijze leiding: je bent een teambuilder en sterke communicator;

 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en uitrollen van een strategisch marketing- en communicatieplan;
 • Je hebt een brede kennis op jouw vakgebied; van merkstrategie, content, data et cetera. Je houdt de ontwikkelingen op jouw vakgebied bij;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Scapino Ballet Rotterdam streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Rotterdamse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen. We geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan nieuwsgierigheid, creativiteit en maatschappelijk bewustzijn.

Het aanbod
Een baan bij een vernieuwend dansgezelschap, dat werk presenteert van zowel gevestigde als opkomende dansmakers in Nederland en het buitenland. Daarnaast word je beloond met:

 • Een salaris in schaal VIII (CAO Toneel en Dans);

 • Een fulltime dienstverband van 40 uur;

 • 27 vakantie dagen en 12 ATV dagen;

 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een werkplek midden in de stad, in het Witte de With-kwartier bij een gezelschap dat het belangrijk vindt dat alle collega’s met plezier hun werk doen.

De procedure
Voor meer informatie neem je contact op met Erik Pals, algemeen directeur, via erik.pals@scapinoballet.nl. Je kunt solliciteren door je motivatiebrief en CV uiterlijk vóór 21 november 2022 te sturen naar sollicitatie@scapinoballet.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op 7 en 8 december 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu