Uw bezoek in tijden van corona

Hoe gaat uw bezoek eraan toe op anderhalve meter afstand? Welke maatregelen zijn er getroffen en waar kan u rekening mee houden? Voordat u de voorstelling bezoekt, raden we u aan om de veelgestelde vragen door te lezen.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen?

Zoveel als u wilt, maar houd er rekening mee dat u bij het bestellen de keuze moet maken tussen solo of duo-tickets. De stoelen zijn per enkele of dubbele stoelen geplaceerd. Als u bijvoorbeeld met een huishouden van 5 personen wilt komen, bestelt u 4 keer ‘zitplaats duo’ en 1 keer ‘zitplaats solo’ tickets. U krijgt dan 2 duo zitplekken en 1 solo zitplek.

Waar kan ik straks plaatsnemen in de zaal?

U koopt een of meerdere kaartjes zonder rij- en stoelnummer en krijgt in de Van Nelle Fabriek een plaats toegewezen door een van onze medewerkers. Tussen elke duo of solo zitplek zit minstens 1,5 meter afstand.

Hoe lang van tevoren is de zaal geopend?

De deuren van de Van Nelle Fabriek gaan een uur voor aanvang open. U kunt ongeveer een half uur voor de voorstelling, op aanwijzing van een medewerker, naar uw plaats gaan in de zaal.

Zijn er aangepaste huisregels rondom de voorstelling?

Er is een aantal huisregels, waarvan wij vragen of je ze voor je bezoek door wil lezen. Zo is het niet toegestaan om staand te applaudiseren, vragen we je om na afloop te blijven zitten tot je onder begeleiding de zaal kan verlaten en neem je je jas mee de zaal in. Tijdens het applaus is het ook niet toegestaan om te joelen, roepen, juichen of fluiten om je waardering te tonen.

Welke maatregelen zijn er genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?

We hebben de nodige maatregelen genomen waardoor onze bezoekers en ons personeel minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Enkele van deze maatregelen zijn:

1. Er zijn duidelijke routes gecreëerd waardoor je met zo min mogelijk oponthoud naar de plek in de zaal geleid wordt;

2. Elke bezoeker wordt gevraagd zijn of haar handen te desinfecteren;

3. Alle beschikbare stoelen hebben altijd een afstand van minimaal 1,5 meter. Je zit alleen direct naast iemand uit je eigen huishouden. Bezoek je de voorstelling met iemand uit een ander huishouden, bestel dan elk apart je kaart;

4. We leven de algemene hygiënevoorschriften van het RIVM na. Er is een ruime verspreiding van desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes.

Moeten de dansers op het toneel ook 1,5 meter afstand houden?

Nee, tijdens de uitoefening van hun beroep is voor dansers en andere professionele artiesten door het RIVM een uitzondering gemaakt. Wel binnen strenge regels.

Met hoeveel mensen zit ik straks in de zaal?

Er zitten maximaal 114 mensen per voorstelling in de zaal. Hierbij zijn alle corona-regels in acht genomen en is het goed mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Hoe is de zaal ingedeeld?

Het publiek zit – op veilige afstand en in duo- of solo-zitjes – op drie tribunes om het toneel heen.

Moet ik tijdens de voorstelling een mondkapje op?

Nee, je hoeft geen mondkapje te dragen bij de voorstelling. Je bent uiteraard vrij om dit wel te doen, mocht je dit prettig vinden.

Overigens dragen onze collega's die u ontvangen of naar uw plaats wijzen wel mondkapjes.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb, of mijn huisgenoot heeft, gezondheidsklachten op de dag van de voorstelling. Wat moet ik doen?

Als u last heeft van onderstaande klachten op de dag van de voorstelling, kunt u dat tot 4 uur voorafgaand aan de voorstelling doorgeven. U kunt niet naar de voorstelling komen, maar kunt uw kaarten inruilen voor een nieuwe voorstelling of tegoedbon.

1. U heeft verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, een loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius).

2. U heeft verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid.3. Uw huisgenoot heeft klachten uit bovenstaande twee punten

Hoe kom ik bij de Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek ligt dichtbij maar liefst vier snelwegen. Eenmaal op de afrit van de A13 is het 3 minuten rijden naar de locatie. We beschikken over een groot parkeerterrein. Vanaf Rotterdam Centraal Station stapt u makkelijk op de bus om in 8 minuten naar de fabriek te worden gereden.

Kan ik parkeren bij de Van Nelle Fabriek

Ja, de Van Nelle Fabriek beschikt over ruime en veilige, betaalde parkeergelegenheid.

Kan ik wat te drinken kopen in de Van Nelle Fabriek?

Ja. Het is alleen mogelijk om met PIN te betalen.

Is er een drankje inbegrepen in mijn kaart?

Ja. Deze kan je vóór aanvang van de voorstelling ophalen bij de bar. Je mag je drankje ook meenemen naar de zaal.

Kan ik na de voorstelling nog wat drinken en napraten?

Ja, je bent van harte welkom om iets te blijven drinken tot maximaal een uur na afloop van de voorstelling.

Is de garderobe geopend?

Er is een onbewaakte garderobe. Maar je kan je jas ook meenemen naar de zaal en over je stoel hangen.

Kan ik gebruikmaken van het toilet?

Ja, je kan vóór en na afloop van de voorstelling gebruikmaken van het toilet. De toiletten worden grondig gereinigd.

Is de locatie rolstoeltoegankelijk?

Ja, de Van Nelle Fabriek is rolstoeltoegankelijk, de locatie beschikt zelfs over het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten.

Vanwege de 1,5 meteropstelling is het wel raadzaam om van tevoren door te geven dat je met een rolstoel komt via kassa@theaterrotterdam.nl of 010 411 8110?

Menu