TWOOLS 9

Data 05 juni 2007 t/m 08 juni 2007

Een recordaantal choreografen werkt mee aan de nieuwe TWOOLS, waaronder drie duo’s. En maar liefst vier vrouwen.

Ed Wubbe brengt voor TWOOLS 9 een bijzondere groep dansmakers bij elkaar, mensen die de voorafgaande jaren het gezicht van de Nederlandse dans mee bepaalden. Het persbericht stelt: “Hun werk was te zien op alle belangrijke danspodia en festivals maar nog nooit gezamenlijk op één podium, in één voorstelling.”

Neel Verdoorn maakt na Darling(s) in TWOOLS 2 haar tweede stuk voor TWOOLS, Embrace, op melancholische tangomuziek van Astor Piazzola. Dansbevrijders Guy Weizman & Roni Haver brengen met het speelse Bowlers Heaven “een stuk met veel ballen,” zoals ze zelf zeggen. De eigenzinnige Pieter de Ruiter en Eva Villanueva lieten zich voor Ragna inspireren door Scapino-danseres Bryndis Brunjolfsdottir en de IJslandse mythologie. Harry de Wit schreef een nieuwe compositie voor hen. Paul Selwyn Norton brengt een dynamisch trio op spitzen, met livemuziek van het Nieuw Amsterdams Peil.

Christophe Garcia won tijdens het Choreografenconcours in Hannover de Scapino Productieprijs en komt met Les gens du coin. Garcia houdt van muziek en theater en ziet zijn dansers als personages. Dylan Newcomb, bekend van NDT en Korzo, presenteert een surrealistisch werk om bij weg te dromen: Queen Dreams Green. Jérôme Meyer keert kortstondig terug bij Scapino, waar hij 20 jaar geleden begon met dansen. Hij werkt inmiddels met Isabelle Chaffaud en samen maakten zij het groepsstuk Fierce Youth, over zelfvertrouwen en het geloof in de toekomst.

Volgens het vaste recept voor TWOOLS zijn de dansstukken kort en worden ze in hoog tempo gemaakt en gepresenteerd, non-stop, afgewisseld door snelle decorwisselingen. Elke editie komt er weer een ander resultaat uit dankzij de steeds wisselende choreografen die vanuit totaal verschillende invalshoeken dans maken. Van aanstormende talenten tot choreografen met internationale ervaring, van dansvernieuwers tot hoeders van een bepaalde stroming, en van gevoelsmatig werkend tot weloverwogen conceptuele bouwers.

Credits

Concept en regie

Ed Wubbe

Choreografie

Neel Verdoorn, Guy Weizman & Roni Haver, Paul Selwyn Norton, Christophe Garcia, Pieter de Ruiter & Eva Villanueva, Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud, Dylan Newcomb

Muziek

Elmer Schönberger,  Dylan Newcomb
, Astor Piazzolla, Harry de Wit
, Ministry
, Cesar Franck, Trentemøller, Stephan Mathieu, W.A. Mozart

Programma

Demonstration

Choreografie: Paul Selwyn Norton


Queen Dreams Green
Choreografie: Dylan Newcomb


Embrace
Choreografie: Neel Verdoorn


Ragna

Choreografie: Pieter de Ruiter & Eva Villanueva


Halbstark
Choreograaf: Ed Wubbe


Les gens du coin

Choreografie: Christophe Garcia

Bowlers Heaven
Choreografie: Guy Weizman & Roni Haver
Fierce Youth
Choreografie: Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud


Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu