TWOOLS 6

03 juni 2004 t/m 06 juni 2004

TWOOLS 6 biedt een 75 minuten durende non-stop danservaring, met premières van Robert Poole, Sacha Steenks, Douglas Bateman, Massimo Molinari, Nanine Linning en Ed Wubbe m.m.v. VJ Stalker.

De eerste editie van TWOOLS werd in 1999 gepresenteerd. Korte choreografieën van choreografen van binnen en buiten het gezelschap worden afgewisseld door snelle decorwisselingen en aan elkaar geknoopt door artistiek directeur / choreograaf Ed Wubbe.

TWOOLS geeft ruimte aan diversiteit en risico. Stukken van verschillende lengtes, omvang, stijl en sfeer, die normaal niet snel worden samengevoegd, worden direct tegenover elkaar geplaatst. Op een serieuze solo van tien minuten volgt een flitsend groepswerk van twee minuten. Er kunnen vreemde botsingen ontstaan. Maar de som van de delen kan ook iets nieuws opleveren. Pinguins, breakdance, Schotse rokken en een diner-dansant waren de rode draden in vorige TWOOLS voorstellingen.

De choreografen

Robert Poole formeerde na zijn danscarrière in 1994 zijn eigen gezelschap Moving Words. Hij was Directeur Ballett/choreograaf bij het Oostenrijkse Ballett Linz en werkt momenteel als free-lance choreograaf. 


Sacha Steenks heeft ruim tien jaar gedanst bij Scapino waar zij ook haar eerste choreografie maakte, Closed Timelike Curves. 


Douglas Bateman is danser bij Scapino en won onlangs de 2e prijs op de Hannover Wettbewerb met zijn choreografie SOL,O CIRCLES die in TWOOLS 6 de Nederlandse première beleeft.


Massimo Molinari is danser bij Scapino. Zijn eerste choreografie 3.0.3 (1998) werd geselecteerd voor De Nederlandse Dansdagen. Voor de workshop Made in Rotterdam van Scapino maakte hij in 2002 de choreografie Beautifull Lies. 


Nanine Linning maakt meerdere dansstukken voor TWOOLS 6 en is, naast Ed Wubbe, de bindende kracht van TWOOLS.


Ed Wubbe werkte voor TWOOLS 6 samen met VJ Stalker, die met zijn eigen stijl, rauw en snel, naam heeft gemaakt in het clubcircuit en al eerder met Scapino samenwerkte op Lowlands.

03 juni 2004
t/m 06 juni 2004

Choreografen

Robert Poole, Sacha Steenks, Douglas Bateman, Massimo Molinari, Nanine Linning en Ed Wubbe

Video
VJ Stalker
Choreografen

Robert Poole, Sacha Steenks, Douglas Bateman, Massimo Molinari, Nanine Linning en Ed Wubbe

Video
VJ Stalker
Menu