TWOOLS 6

Bedacht en geregisseerd door artistiek leider Ed Wubbe kwam Scapino in 1999 met de eerste editie van dit dansspektakel. Dankzij het aansprekende concept - afwisselend, prikkelend, serieus, humoristisch en altijd verrassend - wisten de TWOOLS'en zich in korte tijd op de danskalender te plaatsen.

TWOOLS wordt in een hoog tempo gemaakt én gepresenteerd. Verschillende choreografen van binnen en buiten het gezelschap maken korte choreografieën die worden afgewisseld door snelle decorwisselingen en aan elkaar geknoopt door Ed Wubbe. TWOOLS biedt een 75 minuten durende non-stop danservaring. Pinguins, breakdance, Schotse rokken en een diner-dansant waren de rode draden in vorige TWOOLS voorstellingen. Alles kan in TWOOLS.

Choreografen van binnen en buiten de groep worden uitgenodigd een korte bijdrage te leveren aan een door Ed Wubbe ontworpen concept, waarin korte ensemblewerken worden afgewisseld met duetten en trio's in snelle decorwisselingen. 
'TWOOLS' is een mengeling van zorgvuldig gemaakte choreografieën, korte stukken met een instant karaker en korte improvisaties van dansers die door Wubbe worden gestructureerd. Tegen de gewoonte in worden de choreografieën, met name de verbindende, in korte tijd geproduceerd en gemonteerd tot één voorstelling. Dit dwingt tot een andere, snellere, manier van beslissingen maken.

'TWOOLS' geeft ruimte aan diversiteit en risico. Stukken van verschillende lengtes, omvang, stijl en sfeer, die normaal niet snel worden samengevoegd, worden direct tegenover elkaar geplaatst. Op een serieuze solo van tien minuten volgt een flitsend groepswerk van twee minuten. Er kunnen vreemde botsingen ontstaan. Maar de som van de delen kan ook iets nieuws opleveren.

 

Menu