TWOOLS 17

Data 03 juni 2015 t/m 06 juni 2015

Onder het motto “Meer dans past er niet in” presenteert Scapino Ballet Rotterdam TWOOLS17. In 75 minuten dansen 22 dansers in 8 stukken van 7 choreografen.

Voor TWOOLS 17 wordt vooraf geen thema bepaald. Artistiek leider Ed Wubbe stelt aan het eind van elk seizoen graag een feest van de dans samen, een gevarieerde voorstelling vol vaart die fans én beginnende dansliefhebbers in de Rotterdamse Schouwburg een mooie avond geeft. Een mix dus van stijlen, waarin experiment naast entertainment staat.

TWOOLS 17 bestaat uit premières van Ed Wubbe, Itamar Serussi, Felix Landerer, Joeri Dubbe en Laurent Flament. En een zeldzaamheid: twee successtukken uit eerdere edities keren terug. Dat zijn Vuurvogel, waarmee Marco Goecke zich een aantal jaar eerder presenteert als maker met een volstrekt eigen, aangrijpende danstaal, en het terecht bejubelde Kha van Gentian Doda, dat in tien minuten tijd de evolutie van de mens samenbalt.

Choreografen

Itamar Serussi (foto Rob Hogeslag)
Itamar Serussi
Choreograaf
Marco Goecke
Choreograaf
Felix Landerer
Choreograaf
Laurent Flament
Choreograaf
Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf

Credits

Choreografie

Ed Wubbe, Laurent Flament, Joeri Dubbe, Itamar Serussi, Gentian Doda, Felix Landerer en Marco Goecke

Muziek

NITS, Ludovico Einaudi, The Knife, Richard van Kruysdijk, Joaquin Segade, Sufjan Stevens, Igor Stravinsky

Kostuumontwerp
Pamela Homoet

De Media over TWOOLS 17

Dans Magazine

Stuk voor stuk pareltjes. Weergaloos ...een must-see!

De Volkskrant

Wubbe’s teaser knispert van de soepele ritmes (...) Goecke’s Vuurvogel is gekmakend mooi.

8Weekly

Geen gaten, geen zwakke plekken

Les Nuits is de openingsdans, The Red Dog sluit af. Ed Wubbe maakt ze als voorproefje van TING!, het jubileumspektakel waarmee Scapino, het oudste balletgezelschap van Nederland, in seizoen 2015-2016 het zeventigjarig jubileum viert. That’s the worst thing I could do is huischoreograaf Itamar Serussi’s tweede bijdrage aan TWOOLS. NRC-recensent Francine van der Wiel noemt het stuk op muziek van Richard van Kruysdijk “abstract en ironisch”.

Felix Landerer komt met Exquisit, een strak en streng gereguleerd groepswerk waaruit telkens iemand zich losmaakt. De jonge Joeri Dubbe, winnaar van de Scapino Productieprijs, zet in Raven’s Home de dansers als abstracte kraaien op de vloer. De Brusselse ‘dansmixer’ Laurent Flament is choreograaf bij televisiehit So You Think You Can Dance. In zijn Experience, waarin twee mannen strijden om de liefde van een vrouw, is als gastdanser te zien oud-SYTYCD-winnaar Danny Boom.

wie hierna de buik nog niet vol had van dans, was er een toetje. Een onaangekondigd vroeg werk van huischoregraaf Marco Goecke sloot de avond pas echt af: Ring them bells.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu