TWOOLS 16

04 juni 2014 t/m 07 juni 2014

Zes wereldpremières met live muziek door pianist Michiel Borstlap, choreografieën van Marcos Morau, Itamar Serussi Sahar, Roy Julen, Fang-Yu Shen, Ederson Rodrigues Xavier en Ed Wubbe en een gastoptreden van Danny Boom, winnaar van So You Think You Can Dance 2013.

Ed Wubbe werkt samen met Michiel Borstlap, een van de belangrijkste Nederlandse pianisten met optredens wereldwijd. Borstlap is een graag geziene gast op het North Sea Jazz Festival en treedt o.a. op met Lavinia Meijer en Ludovico Einaudi. Hij won vele prijzen zoals de Thelonious Monk Award, de Edison en een gouden kalf voor de muziek van de film Tiramisu. De samenwerking is een lang gekoesterde wens van Ed Wubbe: "hij is de Eric Satie van deze tijd".

Een bonte mix

De choreografen van TWOOLS 16 laten de nieuwste ontwikkelingen zien in de theaterdans: Roy Julen (So You Think You Can Dance) door de mix van hip hop en modern in het populaire circuit van o.a. SYTYCD; Marcos Morau door de vernieuwende wijze waarop hij met dans en andere kunstdisciplines verhalen vertelt; Itamar Serussi Sahar door zijn gebruik van humor en improvisatie; Rodrigues Xavier door zijn filmische manier van kijken en huischoreografe Fang-Yu Shen door de intrigerende combinatie van invloeden, van Kungfu tot Pina Bausch.

TWOOLS; al ruim honderd dansstukken

TWOOLS is een smeltkroes van verschillende dansvormen, generaties en nationaliteiten. Door de combinatie van bekende namen en opkomend talent is TWOOLS al vijftien jaar een spannende plek voor topdans en talentontwikkeling. Er waren al ruim honderd dansstukken te zien van meer dan zestig choreografen.

 

04 juni 2014
t/m 07 juni 2014

Choreografieën
Marcos Morau, Itamar Serussi Sahar, Roy Julen, Fang-Yu Shen, Ederson Rodrigues Xavier, Ed Wubbe
Muziek

Choreografen

Marcos Morau
Choreograaf
Itamar Serussi (foto Rob Hogeslag)
Itamar Serussi
Choreograaf
Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf
Fang-Yu Shen
Choreograaf
Choreografieën
Marcos Morau, Itamar Serussi Sahar, Roy Julen, Fang-Yu Shen, Ederson Rodrigues Xavier, Ed Wubbe
Muziek
Menu