TWOOLS 16

Data 04 juni 2014 t/m 07 juni 2014

Voor TWOOLS 16 zoekt artistiek leider Ed Wubbe opnieuw de chemie tussen verschillende stijlen en culturen binnen één programma. Volgens Wubbe ontstaat de spanning van de avond in die verscheidenheid. TWOOLS 16 wordt aangekondigd als een “high-speed choreografische achtbaan”.

Vijf gastchoreografen en Wubbe zelf brengen in een uur en een kwartier tijd zes wereldpremières. Het multidisciplinaire talent uit Spanje Marcos Morau, de altijd speelse Itamar Serussi, Roy Julen die furore maakte op TV bij So You Think You Can Dance, de fijnzinnige Fang-Yu Shen als enige vrouw in dit rijtje en de Braziliaan Ederson Rodrigues Xavier met zijn filmische blik: met ieder hun eigen kleur en smaak geven ze een staalkaart van de nieuwste theaterdans.
 

Choreografen

Marcos Morau (foto Stef Nagel)
Marcos Morau
Choreograaf
Itamar Serussi (foto Rob Hogeslag)
Itamar Serussi
Choreograaf
Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf
Fang-Yu Shen
Choreograaf
Roy Julen
Choreograaf

Credits

Concept en regie

Ed Wubbe

Choreografieën

Marcos Morau, Itamar Serussi Sahar, Roy Julen, Fang-Yu Shen, Ederson Rodrigues Xavier en Ed Wubbe

Muziek

Michiel Borstlap (live), Richard van Kruysdijk, G.F. Händel, Wolf Larsen*, Arnold Marinissen*

* live uitgevoerd door celliste Katharina Gross

Gastdanser
Danny Boom

een bijzonder mooie, intense en meeslepende dansavond

De choreografen kunnen allemaal rekenen op de 22 dansers van Scapino Ballet Rotterdam. Bij hen voegt zich ook de winnaar van So You Think You Can Dance 2013: Danny Boom, die in de choreografie van Roy Julen een gastrol danst. Een tweede gast van Julen is de avontuurlijke en gedreven celliste Katharina Gross.

Livemuziek is er ook bij Ed Wubbe’s Into The Woods: hij maakt dit werk in samenwerking met Michiel Borstlap, een van de belangrijkste Nederlandse pianisten. Borstlap speelt overal ter wereld, waaronder regelmatig op het North Sea Jazz Festival, en treedt op met Lavinia Meijer, Ludovico Einaudi en vele anderen. Hij won de Thelonious Monk Award, een Edison en een Gouden Kalf. De samenwerking is een lang gekoesterde wens van Ed Wubbe, die Borstlap “de Eric Satie van deze tijd” noemt. Het leidt ook tot het avondvullende Pas de Deux waarin Wubbe en Borstlap opnieuw samenwerken.

Ook Itamar Serussi en Marcos Morau, die beiden hun eerste stuk maken voor Scapino, worden na TWOOLS 16 opnieuw uitgenodigd om werk te maken voor Scapino. Serussi verdient zelfs direct een aanstelling tot huischoreograaf.

Criticus Kester Freriks komt kijken en sluit zijn recensie voor Theaterkrant af met veel waardering: “Twools 16 is een bijzonder mooie, intense en meeslepende dansavond, waarin klassieke en hedendaagse dans een fraaie harmonie aangaan.”

Programma

Into the Woods
Ed Wubbe

Smashroom, too
Fang-Yu Shen

Shin A Lam
Marcos Morau

Choices
Roy Julen

TEST
Itamar Serussi

Things are Perfect
Ederson Rodrigues Xavier

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu