TWOOLS 15

05 juni 2013 t/m 08 juni 2013

TWOOLS viert het 3e lustrumfeest! Al vijftien jaar is het dansfestival van Scapino de feestelijke afsluiting van het dansseizoen in de Rotterdamse Schouwburg, voor trouwe fans én beginnende dansliefhebbers.

In elke aflevering maakt het publiek kennis met veel verschillende choreografen en een diversiteit aan stijlen. Wat begon als experiment blijkt nog steeds een ijzersterke formule. Geen thema, geen verhaal, maar een voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken van maximaal tien minuten elkaar zonder pauzes, in snel tempo opvolgen. TWOOLS is een caleidoscopische dans-zap-avond waarin dansers, technici én toeschouwers snel moeten schakelen.

Wij kijken uit naar een hernieuwde samenwerking met Scapino.

Speciaal voor TWOOLS 15 keren Jan Kooijman & Henna Lee terug op het danstoneel. De ex-dansers van Scapino maken én dansen samen een aantal duetten op speciale muziek van de wereldberoemde dj Don Diablo. Hieronder ook het emotionele duet The Artist Inside dat te zien was tijdens het Sta op tegen Kankergala.

Jan Kooijman stopte in 2008 als danser bij Scapino om te beginnen aan een succesvolle acteer- en tv carrière. In de vorige editie van TWOOLS maakte hij een verrassend debuut als choreograaf. Zijn vriendin Henna Lee danste tien jaar bij Scapino en geeft hier nog steeds workshops. 

"Wij kijken uit naar een hernieuwde samenwerking met Scapino. Een plek waar wij allebei veel mooie momenten hebben gekend als danser. Wij voelen ons vereerd om nu een aantal korte choreografieën te mogen maken."

05 juni 2013
t/m 08 juni 2013

Choreografieën

Fang-Yu Shen, Gentian Doda, Mischa van Leeuwen, Min Li, Ed Wubbe

Fang-Yu Shen - De nieuwe huischoreograaf maakt haar Scapino debuut. Zij combineert luchtige melancholie en kwikzilveren wendbaarheid met de precisie en vingervlugheid van de traditionele Chinese dans.

Gentian Doda - Veelbelovend nieuw talent. Maakte meerdere danstukken voor het bekende Spaanse Compania Nazional de Danza en het New York Choreografic Institute. Hij won competities in Kopenhagen en Hannover en de Scapino productieprijs.

Mischa van Leeuwen - Weet zijn kwaliteiten als danser bij Scapino ook te benutten als choreograaf. Maakte meerdere stukken voor de workshops en haalde de finale van het solo dansfestival van Stuttgart. Maakte vorig jaar zijn choreografiedebuut in TWOOLS.

Min Li - Danser en TWOOLS choreograaf bij Scapino. Verraste in twee vorige TWOOLS afleveringen met absurdistische en hilarische dansstukken.

Ed Wubbe - Voert de regie over TWOOLS en choreografeert de voorstelling aan elkaar met verrassende divertissementen. En, studenten van de Rotterdamse Dansacademie Codarts kunnen zich voor het TWOOLS publiek in de kijker dansen in een stuk uit Wubbes succesproductie ‘Nico'.

Choreografieën

Fang-Yu Shen, Gentian Doda, Mischa van Leeuwen, Min Li, Ed Wubbe

Menu