TWOOLS 14

Data 04 juni 2012 t/m 07 juni 2012

TWOOLS 14 is een volle editie met maar liefst tien titels, waarin danser Loïc Perela een choreografie presenteert en danser Mischa van Leeuwen zich voor het eerst bij zijn thuisbasis Scapino laat zien als choreograaf.

Ook oud-danser Jan Kooijman, die inmiddels populariteit heeft vergaard met acteerwerk en als jurylid van televisiehit So You Think You Can Dance, toont een ambitieuze eerste choreografie.

De rode draad wordt gevormd door een driedelige bewerking van Ed Wubbe’s Say Cheese to the Mob, het stuk waarmee hij in 1999 de allereerste TWOOLS afsloot. Wubbe is dit jaar 20 jaar artistiek leider van Scapino.

Choreografen

Felix Landerer
Choreograaf
Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf
Loïc Perela
Loïc Perela
Choreograaf
Min Li
Choreograaf
Jan Kooijman
Choreograaf

Credits

Concept

Ed Wubbe

Choreografie

Felix Landerer, Jan Kooijman, Loic Perela, Mischa van Leeuwen, Min Li, Pedro Goucha Gomes, Maria Voortman & Roberto de Jonge, Ed Wubbe

Muziek

King Jack, Miguelangel Clerc, Eluvium, Johann Johannsson, Atrium Musicae De Madrid, David Bowie, Subrosa, Penderecki, Christof Littmann

Kostuums
Pamela Homoet, Petra Finke

Een geslaagde editie van dit risicovolle concept

Marcelle Schots

Er is livemuziek van de band King Jack, breakdance icoon Juvat Westendorp is als gastdanser te zien naast Scapinodanseres Sherida Lie, en na een succesvolle eersteling tijdens TWOOLS13 het jaar daarvoor, keert het grote talent Felix Landerer terug, met vooruitzicht op een periode als vaste gastchoreograaf bij het gezelschap. De match blijkt succesvol: Landerer wordt in 2013 genomineerd voor een Zwaan voor Blind Spot, dat hij bij Scapino maakt. Hij zou nog vele prijzen winnen.

Ook bijzonder: het is in de geschiedenis één keer voorgekomen dat een gastchoreografie uit een eerdere TWOOLS-editie wordt hernomen. Die eer valt nu te beurt aan de solo Laat me met mij meegaan van Voortman & De Jonge, die oorspronkelijk werd gemaakt voor TWOOLS2.

Dansrecensent Marcelle Schots schrijft in Theaterkrant: “Twools 14 is een geslaagde editie van dit risicovolle programmaconcept, niet in de laatste plaats door de fantastische dansers die schijnbaar moeiteloos schakelen tussen al die verschillende esthetiek en bewegingstalen. En hoe uiteenlopend de stukken ook zijn, de kwaliteit van de meeste choreografieën is hoog genoeg om de toeschouwers meteen mee te nemen in een nieuwe richting.”

Mind the Gap - Pedro Goucha Gomes (foto Hans Gerritsen)
Chromosomes - Mischa van Leeuwen (foto Hans Gerritsen)

Programma

Say cheese to the mob (1, 2, 3)
Choreografie: Ed Wubbe

Mind the Gap
Choreografie: Pedro Goucha Gomes

Par la main...
Choreografie: Loïc Perela

All the things we don't know
Concept & choreografie: Jan Kooijman

Find me, please!
Choreografie: Min Li

Chromosomes
Choreografie: Mischa van Leeuwen
Muziek: Johann Johannsson, CD: ‘And in the endless pause there came the sound of bees, track ‘Escape.

Laat me met mij meegaan
Choreografie: Maria Voortman & Roberto de Jonge

Irreversible
Choreografie: Felix Landerer

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu