TING!

15 september 2016 t/m 09 oktober 2016

Dans, muziek en circus in een uitzonderlijke performance van Scapino Ballet Rotterdam en popband NITS i.s.m. Codarts Circus Arts. Meer dan dertig artiesten en performers komen in TING! samen tot een betoverend schouwspel op een unieke locatie in de havens van Rotterdam.

De afgelopen zeventig dansjaren van Scapino inspireren choreograaf Ed Wubbe tot een excentrieke jubileumproductie, een die zijn eigen grenzen verlegd. Drie disciplines worden met elkaar gecombineerd tot een soms grotesk en gevaarlijk, dan weer ontroerend en poëtisch spel. TING! neemt toeschouwers mee in een tijdloze fantasiewereld, een die van heel dichtbij bekeken kan worden. De voorstelling wordt in het rond op een piste gepresenteerd, in de Ferro Dome, een immense voormalige gashouder met een ruw karakter. Hier komt TING! tot leven in een wereld waarin alles kan. Waar reuzen kunnen dansen en mensen kunnen vliegen.

Ed Wubbe

“TING! is geïnspireerd op het leven dat mooi, triest en absurd kan zijn. TING gaat over een onvoorspelbare wereld die tot in alle uithoeken voortraast en voortdurend verandert en verrast. Waarin alles in één oogopslag anders kan zijn. TING! is ook een ontdekkingsreis in een wereld, een waarin alles kan. Waar reuzen kunnen dansen en mensen kunnen vliegen. Met één TING! is alles anders.”

NITS

“Wij zien uit naar de samenwerking omdat zowel Scapino als NITS eigenzinnig te werk gaan en een eigen taal ontwikkelen, wars van heersende trends. Ook in de grote zeggingskracht van de dansers en de choreografieën zien en voelen wij een parallel met onze muziek. Wat ons erg prikkelt is te ervaren hoe onze bestaande en nieuwe muziek in dans wordt omgezet.”

Eten & drinken in de Ferro Dome

In de Ferro Dome kunt u genieten van heerlijk eten voorafgaand aan de voorstelling.

Vragen

Heeft u een vraag over TING!, zoals de bereikbaarheid van de Ferro Dome of over kaartverkoop? Kijk dan eerst op de pagina veelgestelde vragen.

Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe is artistiek directeur van Scapino en tevens een van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen. In 2017 ontvangt hij de Gouden Zwaan voor zijn bijdrage aan...

Meer informatie

Eten in de Ferro Dome

Scapino Ballet Rotterdam en de Dudok groep, twee Rotterdamse iconen, openen tijdens TING! in de Ferro Dome maar liefst twee restaurants: het restaurant Scapino-70 - inspired by Marco Somer én de gastropub TING!.

Restaurant Scapino-70

Marco Somer, Chef de Cuisine van restaurant De Harmonie, stelt speciaal voor het 70 jarig bestaan van Scapino een vier gangen menu samen om je vingers bij af te likken. Wat dacht u van wilde zeebaars met mousse van gebrande hazelnoten, mayonaise van oester, krokant van aardappel, crème van eidooier en wilde kruiden. Of gegrilde ossenhaas met gerookte ceppes, zoet-zure knolselderij, schuim van knolselderij en sjalotjus? Wij krijgen er in ieder geval direct honger van!

Gastropub TING!

Heeft u geen tijd om uitgebreid te dineren, maar wilt u wel even lekker eten in de industriële ambiance van de Ferro Dome, dan kunt u terecht in gastropub TING! voor een captains dinner. Chef de Cuisine Merijn Sips (Café Rotterdam) trakteert u op deze Rotterdamse klassieker in de varianten vis, vlees of vegetarisch. Na afloop kunt u een lekker ijsje halen bij de ijssalon (Rotterdams en misschien wel Nederlands beste ijs zaak).

Leuk detail: Dudok bestaat dit jaar 25 jaar!

Prijzen
Vier gangen menu Scapino-70: € 45
Captains Dinner plus ijsje van de IJssalon: € 20

U kunt bij het kopen van kaarten via TicketMaster ook direct het eten bestellen. Heeft u al kaarten gekocht via TicketMaster maar wilt u later nog eten bij bestellen, dan kan dit uitsluitend telefonisch via 010 890 10 60.


Bereikbaarheid Ferro Dome

De Ferro Dome is goed te bereiken met de auto, het openbaar vervoer (via Marconiplein) en op de fiets. 

De Ferro Dome ligt in het Vierhavensgebied in Rotterdam west. De karakteristieke voormalige blauwe gashouder van de Ferro-fabriek ligt op zeven minuten lopen van Metrostation Marconiplein en op 13 minuten fietsen vanaf Centraal Station. Er is bovendien ruimschoots parkeergelegenheid. Op werkdagen en zaterdagen is er vanaf 18.00 uur onbetaalde parkeergelegenheid in de directe omgeving van de Ferro Dome. Op zondagen is parkeren aan de straat gratis.

Ferro Dome, Van Helmontstraat 20, 3029 AB Rotterdam.

NITS

Band

NITS is de in 1974 opgerichte Amsterdamse popgroep waarvan de kern uit zanger, gitarist en tekstschrijver Henk Hofstede, Rob Kloet (percussie) en Robert Jan Stips (keyboard) bestaat.

Meer informatie

Subsidiënten en Partners