Stage Productie

Scapino Ballet Rotterdam is op zoek naar een stagiair(e) productie.

Scapino Ballet Rotterdam is een van de toonaangevende dansgezelschappen van Nederland. Het gezelschap maakt met hoge kwaliteit toegankelijke producties voor een breed publiek en presenteert werk van de meest spannende,  jonge en vernieuwende talenten. Scapino is het oudste dansgezelschap van Nederland, het stadsdansgezelschap van Rotterdam en zit in de culturele Basis Infrastructuur van Nederland.

Functie-omschrijving

Als stagiair(e) productie ondersteun je de afdeling productiemanagement en de artistieke staf. Samen met het artistieke team zorg je voor een zo goed mogelijk organisatorisch verloop van repetitie- en tourneeperioden van de voorstellingen.Tot je takenpakket behoren:

  • Het maken van planningen en draaiboeken
  • Communicatie met cast, crew en externe  partners
  • Bijwonen van (productie)vergaderingen, indien nodig notuleren
  • Assisteren bij premières
  • Af en toe mee op tournee
  • Voorbereiding van de tournee, zoals het vervoer en overnachtingen van de dansers en technici
  • Andere werkzaamheden op basis van je kunnen en interessegebied waarover we graag in gesprek gaan

Daarnaast  ondersteun je  de algemeen directeur bij bepaalde projecten.

Wij zoeken

Wij zoeken een student HBO of WO met een grote interesse voor theater en (moderne) dans, bijvoorbeeld van AHK Productie Podiumkunsten of HKU Kunst en Economie. Je spreekt een aardig woordje Engels in verband met het internationale karakter van het gezelschap. Je bent sociaal vaardig, denkt mee en kunt zelfstandig werken. Daarnaast heb je een enthousiaste instelling en ben je bereid af en toe buiten kantooruren te werken.  

Wij bieden

Wat krijg je ervoor terug? Waardevolle ervaring natuurlijk. Maar ook veel gezelligheid, gedrevenheid en een inspirerende werkomgeving. Daarnaast kun je ervaren hoe het is om te werken binnen de danswereld; het werken met balletmeesters, choreografen en een artistiek team.  Er is een vergoeding van 300 euro bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatiebrief met cv naar personeelszaken@scapinoballet.nl

Voor meer informatie kun je bellen met Tirza Paais op 010-414 24 14 of een email sturen naar personeelszaken@scapinoballet.nl.

Scapino Ballet Rotterdam streeft in haar personeelsbestand naar een afspiegeling van de Nederlandse samenleving en nodigt kandidaten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond van harte uit te reageren.

Menu