Sjoerd Vreugdenhil

Studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de Rotterdamse Dansacademie en de Rietveld Academie. Op zijn zeventiende begon hij als danser bij Introdans. Eerder danste hij bij Scapino Ballet Rotterdam, het Zuricher Ballet en het Ballet Frankfurt.

Hij begon zijn carrière als choreograaf bij Scapino in 1991. Verschillende creaties volgden bij het Zuricher Ballet en Ballet Frankfurt. Daar maakte hij 'The Sisters You' (2001), en 'Fat Peggy 's sober property' (2002), die ook te zien waren tijdens Cadance 2002. De Nederlandse Dansdagen selecteerde in 2003 'Fat Peggy's sober property' en in 2004 zijn Korzo productie, 'Ferocious Felicity'. Ook voor Korzo producties maakte hij in 2005 'Ironing Madonna'. Hij was choreograaf in resedentie in Danshuis Limburg, waar hij in 2004 'Heerlijk Heerlen' en in 2005 de eerste versie van Dismantling Sivak maakte.

Als gastchoreograaf is hij verbonden aan Krisztina de Chatel waarvoor hij o.a. in 2004 'Volle DisneyfiedMelk' maakte. In 2005 maakte hij 'Seven attempted escape's from Silence' bij de Staatsoper unter den Linden en in 2006 'Croesus' bij het Staatstheater Wiesbaden.
Voor Cadance 2006 is hij gevraagd om het duet te maken, 'The honest poverty of past , revisted'. Voor 2007 is er ook weer een nieuwe productie voor Korzo in planning en het stuk 'Petrouska' voor het Staatstheater Wiesbaden.

Voor Scapino's TWOOLS 8 maakt hij een herziene versie van DISMANTLING SIVAK, geïnspireerd op een oude liefdesbrief en het Adagio voor twee violen van Johan Sebastian Bach.

Choreografieën voor Scapino

Dismantling Sivak - TWOOLS 8 (2006)
 

Menu