The Schliemann Pieces

18 november 1998 t/m 07 maart 1999

Ed Wubbe laat zijn dansers het heden en verleden vertolken in het wisselende toneelbeeld van beeldend kunstenaar Hans Wap en ontwerpster Pamela Homoet en op de muziek van de veelzijdige componist Harry de Wit, die met zijn onorthodoxe, zelfontworpen instrumentarium een belangrijk element in het toneelbeeld vormt.

Ed Wubbe over The Schliemann Pieces: "Ik heb mij laten inspireren door de figuur Heinrich Schliemann en zijn opgravingen naar de stad Troje. Archeologie heeft mij altijd geboeid. Door het lezen van Schliemanns dagboeken en andere boeken die over hem zijn geschreven raakte ik steeds meer gefascineerd door de obsessie die hem dreef gedurende zijn hele leven. Bijvoorbeeld hoe hij zich vastbeet in het idee dat de Ilias van Homerus aanwijzingen bevatte voor de vindplaats van de stad Troje.

Ik heb voor de voorstelling teksten geselecteerd uit de dagboeken van Schliemann waarin zowel de werkomstandigheden van de arbeiders als zijn relatie met zijn vrouw Sophia worden weergegeven en uit de Ilias, waarin de tegenstrijdigheid van de poëtische taal met de gruwelijke gebeurtenissen van de Trojaanse oorlog tot uiting komt."

18 november 1998
t/m 07 maart 1999

Choreografie

Ed Wubbe

Choreografie

Ed Wubbe

Menu