Scapino Summer Creative

Update: Vanwege de wereldwijde Corona crisis (COVID-19) zijn wij genoodzaakt de Summer Creative af te gelasten. Dansers die zich hebben aangemeld worden via email op de hoogte gesteld.
- -
Na een succesvolle eerste editie in 2019, presenteert Scapino Ballet Rotterdam dit jaar opnieuw de Scapino Summer Creative. Dansvakstudenten moderne dans en professionele moderne dansers nemen in de Scapino studio's gedurende twee weken deel aan een intensief trainingsprogramma bestaande uit balletlessen, repertoire, workshops en masterclasses.

De cursus biedt een inspirerend en uitdagend programma waarin Scapino’s werkwijze en unieke bewegingstaal centraal staan. Creativiteit speelt tijdens alle programma onderdelen een belangrijke rol. Als danser word je uitgedaagd om jouw talenten, durf en eigenheid op dit gebied te ontwikkelen en te tonen. De Summer Creative staat onder supervisie van artistiek directeur Ed Wubbe en wordt begeleid door ons internationale artistieke team van choreografen, docenten en dansers.

Praktische informatie

Data: 6 tot en met 17 juli 2020

Locatie: Scapino studio’s, Eendrachtsstraat 8 te Rotterdam (Museumkwartier)

Cursusgeld: € 875,00

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf 14 februari tot 30 maart 2020. Er is een beperkt aantal van 40 plaatsen beschikbaar. De deelnemers worden geselecteerd op basis van opleiding, ervaring, technisch niveau en creatieve ontwikkeling/creativiteit.

Corona (Covid-19) update:

Scapino Ballet Rotterdam is, ondanks de huidige situatie rondom Covid-19, voornemens om de Summer Creative wel door te laten gaan indien dit veilig en verantwoord is voor alle betrokkenen. Uiteraard zijn we ook afhankelijk van geldende maatregelen, opgelegd door de overheid. We kunnen helaas niet in de toekomst kijken, eind april zal Scapino de definitieve beslissing nemen om de Summer Creative te annuleren of niet. We moedigen geïnteresseerde dansers aan om zich aan te blijven melden, dit kan t/m 26 april 2020 (extended deadline).

Scapino Ballet Rotterdam

Onder de bezielende leiding van Ed Wubbe is Scapino uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende gezelschappen van Nederland. De theatrale producties van Scapino laten mensen iets ervaren over de wereld waarin we leven. De choreografen en dansers laten zich graag inspireren door andere kunstvormen en treden buiten de gebaande paden om nieuwe dingen te ontdekken. Het gezelschap werkt bijvoorbeeld met circusartiesten, een bekende popgroep of een operagezelschap.

Menu