Scapino Ballet in Brooklyn Academy of Music

Na Parijs, Caen en Toulouse maakt Scapino zich op voor de laatste akte van de ballet-opera Les Fêtes Vénitiennes in een van de mooiste theaters van New York, The Brooklyn Academy of Music Opera House, ofwel BAM.

Op 14 april 2016 is de Amerikaanse première van Les Fêtes Vénitiennes. Op 15 april krijgen de dansers van Scapino een speciale ontvangst door het Nederlands Consulaat in de Netherland Club.

Les Fêtes Vénitiennes, in regie van de beroemde operaregisseur Robert Carsen, ging op 27 januari 2015 in première in het Théâtre national de L'Opéra Comique in Parijs. Na het zien van fragmenten van o.a. Rameau, Le Chat Noir en de recente baroksensatie Pearl, benaderde Carsen choreograaf Ed Wubbe om met tien dansers de choreografie te verzorgen van de barokopera Les Fêtes Vénitiennes. Dit opera-ballet werd in 1710 geschreven door de Franse barokcomponist André Campra.

"De dans heeft de juiste speelsheid en creativiteit om te blijven boeien tijdens het meer dan twee uur durende spektakel en draagt bij aan de lichtheid van dit zeer galante feest. Zeer erotisch"

Le Parisien

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu