Scapino Academy

Scapino Academy is binnen Scapino Ballet Rotterdam de paraplu van activiteiten op het gebied van dans en educatie. Scapino Academy biedt een grote diversiteit aan activiteiten aan verschillende doelgroepen en wil in het onderwijs, in de theaters, op lokale dans- en balletscholen en in wijk- en kunstencentra een bijzondere rol vervullen. Scapino Academy wil kinderen, jongeren en volwassenen inspireren, creativiteit prikkelen en talent ontwikkelen.

Voor Talent


Bij Scapino Ballet Rotterdam speelt talentontwikkeling een belangrijke rol. Met inmiddels 16 edities van het jaarlijkse fenomeen TWOOLS krijgen jonge choreografen de kans om zich te ontwikkelen, kunnen zij werken met een bijzonder tableau aan dansers en een choreografie creëren voor de grote zaal. Ook krijgen jaarlijks 6 studenten van verschillende Nederlandse Dansacademies de kans om bij het gezelschap stage te lopen en dansen zij bijna 100 voorstellingen gedurende het seizoen.

Voor het Onderwijs

Scapino Ballet Rotterdam wil kinderen en jongeren kennis laten maken met dans en ondersteunen bij de ontwikkeling van een open houding ten opzichte van het medium beweging. Daarnaast wil Scapino Academy d.m.v. verschillende workshops een bijdrage leveren aan leergebied overstijgende vaardigheden als: waarnemen, verbeelden, analyseren en creëren.

Het aanbod voor het onderwijs is flexibel inzetbaar. We leveren graag maatwerk zodat kan worden aangesloten bij de doorlopende leerlijn cultuureducatie en/of de visie van de school op cultuureducatie.

Bekijk hier het aanbod voor het onderwijs.

Voor Dansliefhebbers

Scapino Ballet Rotterdam zoekt graag dansliefhebbers op om cultuurparticipatie van kinderen, jongeren en volwassenen op het gebied van dans te bevorderen. Met verschillende (dans)workshops en inleidingen bij de voorstellingen wil Scapino Academy een verbinding maken tussen de theaterbezoekers en de danskunst en tussen amateurdansers en dansprofessionals.

Het maakt niet uit of je jong of oud bent, een ervaren of onervaren danser, iedereen kan aan de (dans)workshops deelnemen!

Bekijk hier het aanbod voor dansliefhebbers.

Voor Bedrijven en Verenigingen

Scapino Academy ontwikkelt workshops op maat voor bedrijven als theaters, kunstencentra, sportverenigingen, ziekenhuizen of buurtcentra. Wilt u hierover meer informatie of heeft u ideeën voor een activiteit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Lees meer.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam

Eendrachtsstraat 8
3012 XL Rotterdam
tel: 010 - 414 24 14
(ma. t/m vr. 09.00 - 17.30)
fax: 010 - 413 22 50

Email algemeen:
info@scapinoballet.nl

Email afdeling marketing & communicatie:
publiciteit@scapinoballet.nl

Email afdeling educatie (Scapino Academy):
scapinoacademy@scapinoballet.nl

Email afdeling techniek:
techniek@scapinoballet.nl

Contact formulier

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk alle voorstellingen