Roy Julen

Roy Julen (Paramaribo, Suriname, 1976) is begonnen als hiphopdanser. Hij voltooide eerst een studie International Business, waarna hij aan de Lucia Marthas Hogeschool voor dans en theater een dubbele opleiding volgde: hij werd opgeleid als uitvoerend danser en als docent.

Als danser en choreograaf richt hij zich op het combineren van de stijlen contemporary en hiphop. Julens choreografische inzicht valt al vroeg op: op zijn 18e maakte hij zijn eerste choreografieën voor een videoclip en een tv-show. Inmiddels heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. Hij werkte als choreograaf voor televisieprogramma’s in Nederland en België zoals So You Think You Can Dance en The Voice. Dat gafhem de kans om te werken met internationale artiesten als Diana Ross, Stromae, Pixie Lott, Jason Drulo, Taio Cruz, Kat Deluna en anderen. Ook werkte hij met Nederlandse artiesten zoals Glennis Grace, Yes-R, Ali B, Brainpower, en Nederlands bekendste komiek André van Duin.

Roy Julen is in 2014 choreograaf voor de Joop van den Ende musical Flashdance en initiatieert de Nederlands/Belgische dansspeelfilm ‘Body Language’. Het idee ontwikkelt hij met producent Johan Nijenhuis en Frank Groenveld. Voor deze film schrijft Julen mee aan het script en samen met Ait Hamou maakte hij de choreografie.

Roy Julen maakt voor TWOOLS16 Choices, waarin de winnaar van So You Think You Can Dance 2013, Danny Boom meedanst.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu