Pearl met paarden in de Ziggo Dome

Op 29 & 30 november 2014 treedt Scapino op in het voorprogramma van de Spaanse Rijschool in de Ziggo Dome met een speciale versie van de baroksensatie Pearl. Het is een unieke uitdaging voor Ed Wubbe, die nog nooit eerder een ballet samenstelde voor een zaal zo groot als de Ziggo Dome, waar voor deze gelegenheid een zandpiste wordt aangebracht.

En de uitdaging wordt nog groter; de ambitie van Wubbe is om de statige Lipizzaner paarden een (bescheiden) rol te laten spelen in de voor deze gelegenheid aangepaste versie van Scapino's succesvoorstelling Pearl. Voor deze bijzondere avond zal Anky van Grunsven optreden als host.

Over de Spaanse Rijschool
De Spaanse Manege in Wenen werd in 1572 opgericht door Keizer Maximiliaan II. Hier werden uitsluitend paarden van Spaanse oorsprong toegelaten. In 1850 startte de Spaanse Manege met het gebruik maken van de paarden die gefokt werden in de hof stoeterij van Lipica - de Lipizzaners. De Spaanse Rijschool werd in de Renaissance opgericht, een periode waarin de school zich richtte op het vormen van paard en ruiter tot een levend kunstwerk, in perfecte balans, gebaseerd op de principes van de klassieke rijkunst. Tegenwoordig wil De Spaanse Rijschool de hogeschooldressuur behouden en promoten, en er voor zorgen dat de Lipizzaner, het oudste fokras van Europa, blijft voortbestaan volgens de historische traditie.
 

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu