Paul Selwyn Norton

De uit Engeland afkomstige Paul Selwyn Norton groeide op in Afrika en West-Indië en heeft tegenwoordig een thuisbasis in Amsterdam van waaruit hij ook werkt. Als autodiact danste hij bij Beppie Blankert, Amanda Miller/Pretty Ugly en William Forsythe's Ballett Frankfurt.

Hij is artistiek directeur van het gezelschap no apology en Duda Paiva Puppetry and Dance. Daarnaast geeft hij masterclasses in beweging en tekst improvisatie en heeft hij wereldwijd workshops en festivals opgezet waaronder Moskou, Sydney en tel Aviv. Momenteel is hij 'Dance Artist in Residence' aan de Ulster University 2007/09
Naast zijn dansactiviteiten is Selwyn Norton duikinstructeur.

Paul Selwyn Norton liet voor het eerst van zich horen in de Nederlandse danswereld in 1992 met zijn succesvolle solo programma Johnny Panic waarmee hij op tournee ging in Europa en de Verenigde Staten. Norton continueerde het creëren van een serie eclectische werken die uiteindelijk gehonoreerd werden met de Phillip Morris Finest selection in 1997.

Zijn werk kwam onder de aandacht van choreografen als Forsythe en Naharin die hem beiden de opdracht gaven voor hen creaties te maken. Zijn werk werd onder meer gepresenteerd in de Opera Stage Frankfurt en Royal Festival Hall in Londen, maar ook in meer alternatieve podia zoals The Kitchen in New York en Third Eye Centre in Glasgow.

Enkele werken van Selwyn Norton zijn 'The Rogue Tool' (1996), 'Sub Rosa' (1997), 'Kindred Doppelgangers' (1998), 'Oblique' (2000), 'Bespoken' (2006) en 'sect/in/sect ' (2006).

Meer informatie op www.paulselwynnorton.com

Choreografieën voor Scapino Ballet Rotterdam

Demonstration TWOOLS 9 (2007)

Menu