Pas de Deux

Pas de Deux is een unieke samenwerking tussen Scapino Ballet Rotterdam en Michiel Borstlap. Na een korte, succesvolle, tournee in 2015 wordt de voorstelling opnieuw uitgebracht in februari - mei 2019.

Pas de Deux is een pure muziek en danservaring. Het prachtige, kristalheldere spel van Borstlap is de motor voor de dans: één vleugel brengt twaalf topdansers in beweging. Michiel Borstlap, boegbeeld van de Nederlandse jazz, werkt met veel succes aan een nieuw oeuvre met composities die imponeren door hun eenvoud en transparantie. Zijn pianospel valt prachtig samen met de dans, die geen verhaal nodig heeft. De dansers zijn in het wit gekleed, de vrouwen hebben wit geschminkte gezichten, een verwijzing naar de commedia dell’artefiguur naar wie het gezelschap is genoemd. In deze serene en mysterieuze sfeer gaan de zij de uitdaging aan met de warme muziek van Borstlap. Het levert een spannende voorstelling op in een magistraal muzikaal universum.

Pas de Deux is een samenwerking tussen kunstenaars van internationale allure die één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Nominatie voor een Zwaan

Danseres Jozefien Debaillie werd voor haar rol in Pas de Deux genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans. Een rol waarin zij volgens de jury “haast onmerkbaar een spoor naar je netvlies en je hart brandt”.  Michiel Borstlap werd in 2017 genomineerd voor de Edison Publieksprijs.

Michiel Borstlap en Ed Wubbe

De eerdere samenwerking tussen Borstlap en Wubbe in 2014 werd alom bejubeld. “Nooit eerder begon een dans/muziekproducties zo intens en melancholiek” (de Volkskrant). Borstlap won vele prijzen met zijn concerten wereldwijd, Ed Wubbe wordt geprezen om zijn avontuurlijke producties van hoge kwaliteit.

08 februari 2019
t/m 18 mei 2019

Choreografie

Ed Wubbe

Muziek

Michiel Borstlap

Scapino Ballet biedt ontsnapping aan dagelijkse hectiek

Elsevier ★★★★

Agenda

dinsdag23 Apr 2019 - 20:15 VoorstellingPas de deux Theaters Tilburg Tilburg i Tickets
donderdag25 Apr 2019 - 20:15 VoorstellingPas de deux Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden i Tickets
donderdag02 May 2019 - 20:00 VoorstellingPas de deux Theater De Agnietenhof Tiel i Tickets
vrijdag03 May 2019 - 20:15 VoorstellingPas de deux Schouwburg Arnhem Arnhem i Tickets
donderdag09 May 2019 - 20:00 VoorstellingPas de deux Wilminktheater Enschede i Tickets

Reviews

Danspubliek

Hemelse Pas de Deux met Michiel Borstlap

de Volkskrant ★★★★

Er is geen muziek die Ed Wubbe niet heeft veroverd. Pas de Deux is bijzonder aangenaam, lichtvoetig, sereen en contemplatief. Prachtig warm spel van Michiel Borstlap.

Theaterkrant

Esthetisch, sfeervol, prachtig

Leeuwarder Courant ★★★★

Tussen sterk gedanste duetten overwint de kalme esthetiek op een glorieuze manier. Dat moet ook wel, met zulke talenten.

Het Parool (over Risonanza)

Opwindend. In de muziek klinkt passie. De dans is teder en wild, een duet dat liefde mixt met strijd. Dit is dans die op hun lijf geschreven is en de toeschouwer meesleept.

Ruben Garcia Arabit & Sana Sasaki - foto: Hans Gerritsen
Ensemble - foto: Hans Gerritsen
Ensemble - foto: Hans Gerritsen
Michiel Borstlap, Ellen Landa & Filip Wagrodzki - foto: Hans Gerritsen

De makers

Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf
Menu