Oscar toegankelijk voor visueel beperkten

In Koninklijk Theater Carré presenteert Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met Komt het Zien! een unieke editie van Oscar: een dansvoorstelling toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden.

Dankzij live audiodescriptie en een speciale inleiding kan publiek volgen wat er te zien is. Publiek met een visuele beperking kan de nieuwe voorstelling Oscar beleven op zaterdag 24 september om 15.00u.

Scapino wil er zijn voor iedereen, ook voor mensen met een oogaandoening. Daarom werkt het gezelschap samen met Komt het Zien! aan het toegankelijk maken van haar voorstellingen. In 2019 was All Hands on Deck de allereerste moderne dansvoorstelling in Nederland met live audiodescriptie, gevolgd door een online voorstelling van The Great Bean in 2020 en vorig jaar drie voorstellingen van Casablanca in verschillende theaters.

Tasten en voelen is voor visueel beperkten belangrijk om een goede voorstelling te beleven. Daarom krijgen zij voorafgaand aan de voorstelling een inleiding waarbij dansers, kostuums & decor aangeraakt mogen worden. Tijdens de voorstelling zelf vertaalt een blindentolk de danstaal van Oscar. Via koptelefoons ontvangen blinden en slechtzienden deze informatie tijdens de voorstelling.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door het Carré Fonds.

Stichting Komt het Zien!

Stichting Komt Het Zien! levert auditieve vertolkingen van podiumproducties voor blinden en slechtzienden. Een blinde dame vertelt: “Ik ben ook gewoon een mens. Ik woon in een gewoon huis, ik heb kinderen die gewoon naar school moeten. Dan wil ik ook wel eens gewoon naar het theater kunnen. Laatst ging ik naar een voorstelling zonder blindentolk. Ik hoorde anderen lachen, maar ik had geen idee waarom, want ik kon de voorstelling niet volgen. Als er audiobeschrijving is kan ik alles gewoon zien, terwijl ik geen steek zie. Geweldig!”.

Reserveer plaatsen met audiodescriptie

Plaatsen met audiodescriptie kunnen telefonisch gereserveerd worden via Carré. Maak uw reservering via 020-5249453. Bereikbaar op werkdagen van 14:00 tot 16:00 uur.

Blindengeleidehonden zijn welkom. Neem contact op met de kassa, zodat wij in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor u en uw hond kunnen uitzoeken.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu