Orfeo Shows/Operation Orfeo

Data 19 november 2003 t/m 02 maart 2004

Met Orfeo Shows/Operation Orfeo bundelt Ed Wubbe zijn veelzijdigheid tot een uiterst afwisselend geheel.

Zich niet storend aan conventies zapt Wubbe in Orfeo Shows/Operation Orfe met groot vakmanschap tussen verschillende periodes, stijlen, muzieksoorten en sferen. Het Orfeo verhaal uit de Griekse mythologie reikt hem daarbij universele thema's aan als liefde, verleiden, dood, lot en geweld.

In het origineel onderneemt Orfeo een mislukte poging om zijn geliefde te redden uit de onderwereld. Tegen de afspraak in kijkt hij op het laatste moment naar zijn Euridice en verliest haar voor altijd. In een theatrale enscenering gebruikt Wubbe Orfeo als aanjager voor een avontuurlijke reis in de menselijke ziel. De aaneenschakeling van scènes laten een eigentijds nieuwsverslag zien van een geënsceneerde tragedie.

De regie van Orfeo Shows/Operation Orfe is in handen van door de wol geverfde, heerszuchtige goden. Met gevoel voor show en entertainment manipuleren zij genadeloos omgeving en personages die zij met een vingerknip kunnen veranderen. Wat tijdens de zoektocht in dit grensgebied van twee werelden overeind blijft is Orfeo's radeloze liefde.
 

Choreografie
Ed Wubbe

Choreograaf

Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf
Choreografie
Ed Wubbe

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu