NORAI

Scapino Ballet Rotterdam nodigde zes Rotterdamse grafische kunstenaars uit om zich te laten inspireren door één van de zes choreografieën in het programma TWOOLS. Het resultaat is een serie van zes illustraties, die in gelimiteerde oplage zijn afgedrukt.

Iwan Smit maakte een llustratie, geïnspireerd op NORAI van de Spaanse choreograaf Miquel G. Font.

Iwan Smit

De jonge, multidisciplinaire kunstenaar Iwan Smit creëert met zijn werken kleurrijke werelden waarin schoonheid en balans samen gaan met een dreiging van angst en pijn. De jonge kunstenaar studeerde aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam waarna hij sindsdien zowel commercieel als autonoom werk aflevert. Zijn grootste project tot nu toe was de totstandkoming van ‘De mystieke geboorte van Rotterdam’ waarvoor hij in museum Boijmans van Beuningen samen met de bezoekers een Rotterdamse versie maakte van Fra Bartolommeo’s ‘De Goddelijke Renaissance’. Voor TWOOLS in Beeld bleef Iwan in de Rotterdamse sfeer en maakte een print bij het stuk NORAI van Miquel G. Font, geïnspireerd op de Rotterdamse Willemsbrug.

Iwan Smit: “Het werk van Miquel G. Font komt op mij over als een ontdekkingsreis. Twee entiteiten die hetzelfde zijn maar elkaar niet kennen en die voor het eerst met elkaar in aanraking komen.”

Bestel NORAI

Genummerde en gesigneerde (gelimiteerde oplage, 50 stuks) print van 30x42 cm op 275 grams papier. Prijs € 39,95

NORAI - Miquel G. Font (foto Joris Jan Bos)
NORAI - Iwan Smit
Menu