Nieuwe leden raad van toezicht

De raad van toezicht van Scapino Ballet Rotterdam heeft op 3 februari 2021 een nieuwe voorzitter en twee nieuwe leden benoemd. De vacatures waren ontstaan door het verlopen van de statutaire termijnen van de vertrekkende leden.

Fatimazhra Belhirch is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Fatimazhra is een geboren en getogen Rotterdammer. Zij was recentelijk Chef Kabinet van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij is een betrokken multidisciplinair leider en ervaren toezichthouder, die kansen creëert en anticipeert op korte en lange termijn ontwikkelingen.

Fatimazhra over het voorzitterschap: “Regelmatig ben ik zelf toeschouwer en ik heb in verschillende functies te maken gehad met (internationaal) cultuurbeleid. Zo heb ik zelf kunnen ervaren welke bijdrage en verbinding de culturele sector levert. Dit motiveert mij om bij te willen dragen aan het werk en de missie van Scapino."

Nishant Bhola is choreograaf en artistiek leider van Particles, zijn eigen dansgezelschap. Daarnaast is Nishant docent dans en algemeen medewerker aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Nishant heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring in de culturele sector en in het onderwijs. Zijn kennis van en visie op de ontwikkelingen in de dans zijn een welkome aanvulling op de competenties van de raad van toezicht.

Jimmy-Pierre de Graaf is creative producer en projectleider in de culturele sector. Door zijn ervaring als producent, fondsenwerver en zakelijk leider voor diverse (jonge) makers, is hij goed ingevoerd in de culturele sector. Met zijn positief-kritische kijk op de sector zal hij Scapino nieuw eperspectieven kunnen bieden op de uitdagingen waar we als culturele sector op dit moment voor staan

Deirdre Carasso, waarnemend voorzitter, zal als lid deel blijven uitmaken van de Raad van Toezicht: “de Raad van Toezicht is adviseur, klankbord en sparringpartner voor de directie van Scapino. We zijn trots dat Fatimazhra, Jimmy-Pierre en Nishant het team van Scapino komen versterken. Met hun bijdrage kan Scapino, als stadsgezelschap van Rotterdam en het oudste dansgezelschap van Nederland, voortbouwen aan een mooie toekomst in een snel veranderende sector.“

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu