The Neon Lounge

Twaalf dansers die zich ophouden in een duidelijk afgekaderde ruimte. Hoe de groep zich door deze ruimte verplaatst, uiteenwaaiert en weer samenvoegt, vormt het uitgangspunt voor The Neon Lounge. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de neon-belichting, de favoriete theaterbelichting van Nanine Linning. De inspiratie is puur ruimtelijk, het gaat in The Neon Lounge om de vlakken, lijnen, energie, niet om relaties of andere dramatische zaken. 
In 'Weather' van Michael Gordon vond zij de ideale muziek voor The Neon Lounge. Vioolmuziek die klinkt als stevige pop, met een krachtige beat en niet romantisch.

De 22-jarige Nanine Linning wordt gezien als één van de veelbelovende Nederlandse choreografische talenten van dit moment. Sinds zij in choreografie afstudeerde aan de Rotterdamse Dansacademie heeft zij choreografieën gemaakt voor o.a. SpringDance 1999, De Rotterdamse Dansgroep en het Nederlands Dans Platform 1999. Bij Scapino Ballet Rotterdam beleefde zij een succesvol debuut met een ingetogen en sfeervol duet als onderdeel van 'TWOOLS 1'. 
Zij is nu opnieuw uitgenodigd een dansstuk te maken, 'The Neon Lounge', ditmaal voor groot ensemble. In haar nieuwe choreografie voor twaalf dansers staan ruimtelijke patronen, variërende tempi en energie op stuwende vioolmuziek centraal.

Menu