Maybe we fought for nothing

Scapino Ballet Rotterdam nodigde zes Rotterdamse grafische kunstenaars uit om zich te laten inspireren door één van de zes choreografieën in het programma TWOOLS. Het resultaat is een serie van zes illustraties, die in gelimiteerde oplage zijn afgedrukt.

Kazuma Eekman maakte de illustratie Maybe we fought for nothing, geïnspireerd op Shin A Lam van de Spaanse choreograaf Marcos Morau.

Kazuma Eekman

De Japans-Nederlandse moderne kunstenaar Kazuma Eekman timmert ondanks zijn jonge leeftijd al aardig aan de weg. Afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum en de Willem de Kooning-academie in Rotterdam, weet Eekman al menig project op zijn naam te schrijven. Zijn werk is onder meer te zien in Nederlandse dagbladen als De Volkskrant en het NRC. Zijn inspiratiebronnen? Thema’s als de populaire cultuur, televisie en sociale verhoudingen. 

Kazuma Eekman: "Mijn illustratie toont het moment na afloop van de schermfinale tussen Shin A Lam en Britta Heideman. Zien we hier de kleedkamer van Britta Heideman of die van Shin A Lam? Met mijn illustratie wil ik empathie opwekken voor beide partijen.”

Bestel Maybe we fought for nothing

Genummerde en gesigneerde (gelimiteerde oplage, 50 stuks) print van 30x42 cm op 275 grams papier. Prijs € 39,95

Shin A Lam - Marcos Morau (foto Joris Jan Bos)
Maybe we fought for nothing – Kazuma Eekman
Menu