Ma's Bandage

Data 07 april 1996 t/m 01 juni 1996

In Ma' s Bandage, stelt de Israëlische gastchoreograaf Itzik Galili een universeel thema als mishandeling aan de orde.

Centraal in dit theatrale en emotievolle dansstuk staat een misbruikte vrouw die haar vernederingen uit het verleden herbeleeft en zich los probeert te maken van de om haar heen geldende normen en gewoontes. Galili’s expressieve en inventieve bewegingstaal vindt zijn weerklank in de dwingende en stuwende muziek van Yens&Yens, die met hun manshoge elektronische 'snaren' live in de voorstelling participeren.

Dit zijn de stemmen van vele vrouwen, die misbruikt worden en zich niet kunnen laten horen.Itzik Galili over Ma's Bandage: "
Het groeiend maatschappelijk bewustzijn over het onrustbarend aantal gevallen van mishandeling, leidde mij tot het maken van dit stuk, alsof ik mezelf dwong te zoeken naar een partner in de dialoog U, tegenoverzittend, bent verkozen voor deze rol. Dit is de stem van een vrouw die de invloeden van het verleden op haar leven en toekomst probeert te begrijpen. De angsten die haar vergezellen beïnvloeden niet haar meningen of haar wil (om) zich los te maken van normen en gewoontes. Dit zijn de stemmen van vele vrouwen, die misbruikt worden en zich niet kunnen laten horen."
 

Choreografie

Itzik Gallili

Muziek
Amsterdams Componistencollectief Yens&Yens
Première
21 oktober 1994, Lucent Danstheater

Choreograaf

Itzik Galili
Itzik Galili
Choreograaf
Choreografie

Itzik Gallili

Muziek
Amsterdams Componistencollectief Yens&Yens
Première
21 oktober 1994, Lucent Danstheater

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu