Martin Bijkerk

Martin Bijkerk begon in 1981 aan zijn opleiding muziekwetenschap. Tijdens deze opleiding werd hij gegrepen door dans en deed een kopstudie theaterdanstheorie- en analyse, waar hij de opleiding richtte op het onderzoeken van de relatie tussen muziek en theaterdans. Martin is afgestudeerd in 1988.

Ondertussen danste hij op semi-professioneel niveau en werd schrijver/redacteur en recensent bij vele dag- en vakbladen waaronder Rotterdams Dagblad, Parool, Magazijn, Notes en Dans. Tevens schreef hij programma- en andere artistieke teksten voor podiumkunstinstellingen als De Rotterdamse Dansgroep, Koninklijk Concertgebouw, De Doelen, Het Nationale Ballet en Orgelpark.

In 1995 vroeg Scapino Ballet Rotterdam hem educatieve lezingen te verzorgen in theaters. Hier zag Scapino Academy de passie die Martin heeft voor dans. En door zijn danservaring werd hij gevraagd of hij workshops wilden geven vanuit zijn expertise: Iconen van de Dans.

Naast zijn werk voor Scapino Academy schrijft Martin Bijkerk over dans en muziek, geeft overal in het land lezingen, workshops en inleidingen over muziek en dans, en doceert muziek en dans op vele onderwijsniveaus.

Menu