Mario Bermúdez Gil

Mario Bermúdez Gil (Spanje, 1988) studeerde aan Centro Andaluz de Danza (Sevilla, Spanje) en danste aansluitend bij Andrea Miller's Gallim Dance en Jennifer Muller/The Works in New York. Bij Batsheva Dance Company (2012-2016) danste hij in choreografieën van Ohad Naharin, Sharon Eyal, Hofesh Shechter en Roy Assaf.

In 2016 richtte hij Marcat Dance op, waarvan hij tot op de dag van vandaag artistiek directeur en choreograaf is. Mario is een productieve maker met een herkenbare bewegingstaal met een dynamische lichamelijkheid en emotionele impact. Zijn werk wordt uitgevoerd door Marcat Dance en andere dansgezelschappen over de hele wereld, waaronder de National Dance Company of Spain, de National Dance Company of Wales, Flamenco Star Eva Yerbabuena, Hung Dance Taiwan, Nuovo Balleto di Toscana BDT , en Scapino Ballet Rotterdam.

In 2018 won Mario de Scapino Production Award tijdens de eerste editie van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC)

Curriculum Vitae

Geboren
Jaen, Spanje
Opleiding
Centro Andaluz de Danza (Sevilla, Spanje)
Prijzen en nominaties

- Finalist voor de Premios MAX 2020 (categorieën beste choreografie en beste danser)
- Premios PAD (beste choreografie, 2020)
- Escenarios de Sevilla (beste choreografie, 2019)
- Scapino Production Award - Rotterdam International Duet Choreography Competition (2018)
- Young Artist Award van Jaen (2018)
- “25 To Watch” in Dance Magazine USA (2017)
- “Best Dancer Award” van Certamen Coreografico Distrito de Tetuan, Madrid (2017)

Podcast

In de podcastreeks rondom The Square 2 spreekt contentmaker Iris met Mario, onder andere over de inspiratie die hij vindt in stilte en kalmte en hoe dat samengaat met de intense muziek van de voorstelling.

 

Werk voor Scapino

Danser op een rode achtergrond met geverfde letter X. Hij draagt een zwarte glimmende top en strekt zijn armen uit richting de camera.

The Square2

07 april 2022 t/m 10 juni 2022

Vier jonge makers ontmoeten elkaar in The Square 2, een nieuwe avondvullende voorstelling van Scapino. Met Mario Bermùdez Gil, Antonin Comestaz, Ryan Djojokarso en Richard van...

Lees meer

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu