Marina Mascarell Martinez

Marina Mascarell Martinez (Spanje) trad in 2008 als danseres toe tot Cedar Lake Dance in New York, onder de regie van Benoit – Swan Pouffer. Ze kwam naar Cedar Lake Dance van het Nederlands Dans Theater 2 in Den Haag, onder leiding van Gerald Tibbs en Anders Hellström. Ze verkreeg een bachelors Interpretatie toegepast op dans aan het Instituto Superior de la Danza Alicia Alonso van de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid, en een masters in Scenic Arts aan dezelfde instelling.

Marina heeft talrijke prijzen gewonnen voor zowel dans als choreografie, waaronder Outstanding Dancer in het Choreografie Concours van Madrid (2005), een beurs voor het American Dance Festival in Durham, North Carolina (2005), een verschillende internationale jury prijzen voor haar eigen werk, “Discovering Secrets.” In 2008 maakte ze The Ice History voor de NDT Workshop dat te zien was op het Cadance festival in Den Haag.

Marina heeft gedanst in werken van veel wereldberoemde choreaografen, waaronder Jiri Kylian, Hans van Manen, Ohad Naharin, William Forsythe, Lightfoot-León, Johan Inger, Alexander Ekman, Stijn Celis, Medhi Walerski, Gustavo Ramírez Sansano, en Lukas Timulak.

Choreografieën voor Scapino

Almost a new day (TWOOLS 11 - 2009)

Menu