Mag ik deze dans van u?

Op Wereld Parkinson Dag op 11 april vierden dansers van Stichting Dance for Health de kracht van dans in een gezamenlijke interpretatie van Het Zwanenmeer in een gratis dansevent in de Rotterdamse Schouwburg.

Ook waren er die avond bijzondere optredens van Scapino Ballet Rotterdam en deden de ruim 200 bezoekers allemaal mee aan een dansworkshop onder leiding van balletmeester Andrew Greenwood. Iedereen – met of zonder Parkinson – was welkom.

Mag ik deze dans van u?

Eind januari lanceerden BRAND communicatie en Dance for Health gezamenlijk de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’, om de bewustwording over de ziekte van Parkinson te bevorderen en te laten zien dat dansen weer plezier geeft in simpelweg bewegen. De campagne riep mensen over heel de wereld op om mee te dansen en een eigen dansfilmpje in te sturen. Van de ingezonden video’s werd een prachtige virtuele dansvoorstelling  gemaakt, die op 11 april in de Rotterdamse Schouwburg in première ging:

Dance for Health

Dance for Health organiseert danslessen voor mensen met Parkinson, reuma en MS en zet zich in om met dans de kwaliteit van leven te verbeteren. Dance for Health werd in 2012 opgericht door gepassioneerd dansliefhebber en parkinsonpatiënt Marc Vlemmix en balletmeester Andrew Greenwood. Samen ontwikkelden zij een methode waar mensen met Parkinson zich door dans beter en vrijer gaan bewegen. Dance for Health verzorgt wekelijkse danslessen in: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Tilburg, Grave, Haarlem, Roosendaal, Den Bosch en Utrecht. Lees hier meer informatie over Dance for Health.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu