Maciej Kuzminski

Choreograaf Maciej Kuzminski (1985) studeerde op het Laban Centre for Movement and Dance in Londen. In 2007 ontving hij zijn graad BA Dance Theatre en in 2012 haalde hij zijn einddiploma als choreograaf.

Maciej danste bij het Poolse Dans Theater en is een van de vele gezichten van de hedendaagse dans in zijn land. Hij is co-artistiek directeur van het Caro Dance Theatre in Siedlce, Polen. Zijn onafhankelijke werken vormen het repertoire van de Maciej Kuźmiński Company. Hij is ook initiator en organisator van het Poolse Dansnetwerk.

Sinds 2004 is zijn werk al meer dan honderd keer getoond bij gezelschappen en festivals in Europa. Hij won de publieksprijs tijdens het Poolse dansplatform 2014, de tweede prijs en de Scapino Productieprijs tijdens de internationale choreografen wedstrijd in Hannover in 2016, evenals de 1e prijs, de prijs van de critici en de speciale prijs op het festival van choreografische miniaturen in Servië 2017.

Zijn werken ogen zeer dynamisch en zijn gebaseerd op existentiële en filosofische concepten. Hij ontwikkelt sinds 2009 twee bewegingstechnieken - Floor Work en Dynamic Phrasing - gebaseerd op een holistische benadering van beweging.

Hij maakte de spraakmakende choreografie Room 40 waarin hij een naakte danseres laat bewegen in een waterplas. Het enige decorstuk is een transparante slang waar water uit stroomt. Aan het slot van de productie is de danseres de uitputting nabij.

Nationaliteit
Pools
Werk voor Scapino

It's gonna rain (TWOOLS)

Nationaliteit
Pools
Werk voor Scapino

It's gonna rain (TWOOLS)

Menu