Lucas Jervies

De Australische Lucas Jervies genoot zijn opleiding aan de Victorian College of the Arts en de Australian Ballet School, waarna hij in 1999 bij het Australian Ballet werd aangenomen als danser.

Na twee seizoenen vertrok Jervies uit Australië naar Nederland. In 2002 danste hij bij Dance Works Rotterdam. Van augustus 2003 tot augustus 2010 was hij als danser in vaste dienst bij Scapino Ballet Rotterdam.


Voor het Australian Ballet maakte hij in 2005 zijn eerste choreografie: ‘Untitled Preludes’. ‘Mt. Beauty’ was vorig jaar tijdens ‘Voorjaarsontwaken’ in het Korzo Theater in Den Haag te zien. Voor Twools Internat10nal in 2008 maakt hij bij Scapino zijn debuut als gastchoreograaf.

Vanaf juli 2010 richt hij zich op Jack Productions, een onafhankelijke productiekern waarin jong choreografisch talent de kans krijgt zich te ontwikkelen, een podium en een publiek kan vinden onder het motto: arrive exited, leave inspired. Samen met Laura Tong, Andrew Killian en Robert Curran heeft hij Jack Productions opgezet. Zij zijn respectievelijk soliste, senior en principal artist van The Australian Ballet.

www.jackproductions.com.au

Lucas Jervies danste bij Scapino van augustus 2003 tot augustus 2010.

Choreografieën voor Scapino Ballet Rotterdam

TWOOLS at the Opera (2010)

Sub Rosa (under the rose)  (TWOOLS 11 - 2009)

DREAM MASQUERADING, a chorus (TWOOLS 10 International - 2008)

Menu