Lloyd Marengo over LOUD!

Vanaf 2013 toert de nieuwe dansvoorstelling LOUD! slechts twee en een halve maand langs de Nederlandse theaters. Met een fenomenale mix van verschillende dansstijlen, een spectaculair decor met o.a. projecties die reageren op de dansers én speciaal gecomponeerde muziek is LOUD! een technisch hoogstandje.

Zo heeft artistiek supervisor en hoofdchoreograaf Lloyd Marengo voor LOUD! Ed Wubbe en Vincent Vianen gevraagd om spectaculaire en complexe danscomposities te maken. Acht Nederlandse topdansers zullen het allerbeste laten zien op het gebied van hiphop, house, moderne dans, poppin’, locking en jazz dance.  De cast bestaat uit o.a. de 12-jarige Justen Beer (winnaar Everybody Dance Now), Angelo Pardo (SYTYCD), Jessy Kemper (The Ruggeds: Battle Of The Year 2013), Xisco Riboch (Hustle Kidz) en Fabia Witkamp.

Lloyd Marengo (Rotterdam, 1973), bedacht het concept en het verhaal en zocht de juiste dansers en creatives erbij. Lloyd is in binnen- en buitenland bekend om o.a. zijn specialisme in electric boogie, popping en breakdance. Lloyd kwam voor het eerst in aanraking met het Scapino Ballet in 1999, toen hij danste in Twools (tot 2001).Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor vele choreografieën (o.a. SYTYCD) en conceptontwikkeling.

"De rode draad in de voorstelling is een explosief liefdesverhaal over het (eeuwige) leven en de dood." Volgens Marengo is het verschil met andere (urban) dansvoorstellingen dat je bij LOUD! "ondanks het dynamische aspect van de voorstelling, niet om het verhaal heen kunt.  En het unieke aan LOUD! is dat het voor 100% een Nederlands product is en dus volledig uit Nederlandse dansers en creatives bestaat; stuk voor stuk zwaargewichten die al hoge ogen hebben gegooid in binnen- en buitenland”. 

De muziek is speciaal gecomponeerd voor de voorstelling. Samen met twee DJ’s  is Lloyd op zoek gegaan naar de perfecte beats. "Het resultaat is een voorstelling die tussen het commerciële en het abstracte in zit, waarbij de muziek de voorstelling perfect ondersteunt qua emotie en sfeer. Het decor is eenvoudig en multifunctioneel, waardoor de twee werelden waarin het stuk zich afspeelt goed worden weergegeven”.

De naam LOUD! is zorgvuldig door Marengo gekozen. "Het is een term die je wel vaker hoort in de hiphop scène. Een uitbundige, korte term, die goed past bij de thematiek van het verhaal;  een liefde zo groot dat ze het van de daken zouden willen schreeuwen”. De ondertitel is Dance Experience Reinvented;  hiermee wordt het dynamische aspect van de voorstelling benadrukt. "De dans staat niet los van het decor, het decor niet van de animaties en de animaties niet van de dans: alles is één geheel”, aldus Lloyd.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu