Linda Zandbergen

Op Linda’s zesde jaar ging ze op balletles. Dit na het zien van een uitvoering van Het Zwanenmeer op TV. Dans is daarna nooit meer uit haar leven geweest.

Ze heeft Culturele Bedrijfsvoering gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten en heeft deze afgerond met een afstudeerstage bij de productie afdeling van Scapino met de voorstelling Scum-Rameau. Linda werkt inmiddels 15 jaar in de kunst- en cultuursector met veel plezier.

Linda heeft o.a. gewerkt bij Codarts/Rotterdamse Dansacademie, Noord Nederlandse Dans, Project Sally Maastricht en Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

In 2013 is Linda haar eigen bedrijf gestart genaamd: DansEducatie Noord Nederland. Hiermee verzorgt ze inleidingen, nagesprekken, lessen en cursussen over hedendaagse dans voor jongeren, volwassenen, dansliefhebbers en niet-kenners om de bijzondere wereld van de dans dichterbij te brengen.

Tevens is Linda vaste inleider dans bij de Stadsschouwburg Groningen.

Opleiding
Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten
Werkt voor o.a.
Codarts/Rotterdamse Dansacademie, Noord Nederlandse Dans, Project Sally Maastricht en Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

“De bijzondere wereld van de dans wil ik dichter bij het publiek brengen. Inleidingen zijn daar een mooi middel voor.”

Linda Zandbergen
Menu