Liat Magnezy

De in Israël geboren choreografe Liat Magnezy volgde haar opleiding in de beeldende kunsten aan het Ascola College for Art & Design en studeerde Dance & Movement aan het 'Kibbutzim College' in Tel-Aviv waar zij ook ze haar eigen composities begon te maken: 'Anthropomorphy' (2002) en 'Correlation' (2003).

In 2003 kwam ze naar Nederland waar ze choreografie studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie. Tijdens haar opleiding choreografeerde zij 'Correlation for 8 dancers' voor de Armature group ( Antwerp, 2003-2004) en voor de Rotterdamse Danssacademie 'Come Not Close' (2003), 'And she was' (2004) en 'All the Time in the Air' (2005). In 2004 werkte zij als assistent choreografe voor Anouk van Dijk. Haar composities werden uitgevoerd op dansfestivals in Nederland, België en Litouwen. In 2005 won zij in Hannover de Scapino Productie Prijs bij het Internationale Choreografie Concours waarna zij werd uitgenodigd voor TWOOLS. Recent heeft ze gewerkt aan een onderzoeksproject bij Dansateliers.

Liat Magnezy: "In mijn werk als choreografe gebruik ik de vorm dans als een medium voor het uitdrukken van mijn ideeën en gedachten op beeldend en gevoelsmatige niveau. Mijn doel als kunstenaar is het publiek aan te moedigen de inhoud, symbolen en onderliggende boodschappen van het stuk te analyseren. Als filmliefhebber ben ik geneigd te experimenteren met het idee van tijdreizen in een 'live' dansuitvoering. In mijn werkproces experimenteer ik veel met de techniek van 'cut' en 'edit' die gebruikt worden bij het maken van films."

Choreografieën voor Scapino Ballet Rotterdam

Line-up (TWOOLS 8 - 2006)

Menu