Les Fêtes Vénitiennes

Scapino Ballet Rotterdam maakt bij L'Opéra Comique in Parijs een groot operaproject samen met Robert Carsen. Deze wereldberoemde operaregisseur heeft artistiek directeur Ed Wubbe benaderd om met tien dansers de choreografie te verzorgen van de barokopera Les Fêtes Vénitiennes van de Franse barokcomponist André Campra.

Carsen nam contact op met Wubbe na het zien van fragmenten van o.a. Wubbes barokstuk Rameau, het theatrale Le Chat Noir en de recente baroksensatie Pearl.

Les Fêtes Vénitiennes ging op 27 januari 2015 in première in het Théâtre national de L'Opéra Comique in Parijs en toert langs steden als Caen, Toulouse en New York. Er wordt ook geprobeerd om de voorstelling naar Nederland te halen.

"De dans heeft de juiste speelsheid en creativiteit om te blijven boeien tijdens het meer dan twee uur durende spektakel en draagt bij aan de lichtheid van dit zeer galante feest. Zeer erotisch"

Le Parisien over Les Fêtes Vénitiennes

Robert Carsen

De Canadese sterregisseur Robert Carsen behoort tot een van de meest gevraagde regisseurs met producties in huizen zoals de Metropolitan Opera in New York, de Teatro alla Scala in Milaan, de Opéra national de Paris en de Vlaamse Opera waar hij zijn internationale doorbraak begon. Carsen regisseerde onlangs de met 4 en 5 sterren bekroonde productie Falstaff voor de Nationale Opera, die in première ging tijdens het Holland Festival. Zo'n voorstelling komt maar zelden in een mensenleven voorbij, luidde een van de lovende kritieken.

Opera-Ballet

Uit groeiende onvrede bij het publiek met de traditionele opera ontstond aan het begin van de 18e eeuw een nieuwe vorm van entertainment: het opera-ballet, een combinatie van opera en komedie met een prominente plaats voor dans. De verschillende aktes stonden op zichzelf, met eigen intriges en karakters, maar konden makkelijk met elkaar gecombineerd worden. De realistische sets en personages en de komische plots maakten deze dansopera al gauw tot een groot succes. Les Fêtes Vénitiennes uit 1710 werd een van de meest belangrijke en succesvolle voorbeelden van het opera-ballet.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu