Lament/Lamentationes

Keith-Derrick Randolph, geïnspireerd door de liturgie 'Lamentationes van Jeremia', creëerde het krachtige duet 'Lament/Lamentationes' dat een sfeer oproept uit de tijd dat monniken de liturgie vertaalden.

De Klaagliederen van Jeremiah zijn van een ongekende muziekdramatische diepte en schoonheid. Gezongen tijdens de metten, de somberste uren van de nacht, kan de combinatie van dramatische elementen en meditatief-ritmische fragmenten hun werking niet missen. Zonder zich met de inhoud van de Klaagliederen bezig te houden, verplaatst Randolph zich in Lament/Lamentationes in de gevoelswereld van twee mannen, monniken, die in het holst van de nacht in beslotenheid van hun Middeleeuwse kloostercel, hun levenstaak vervullen: het telkens opnieuw overschrijven van de Klaagliederen van Jeremiah.

Voor de muziek maakte Michiel Jansen een bewerking van muziekstukken voor piano en doedelzak van de componist/performer Meredith Monk.
Hij bewerkte een aantal verschillende muziekstukken voor piano en doedelzak van componist/performer Meredith Monk, waarin hij muzikale thema's herhaalt in de vorm van een canon.
'Lament/Lamentationes' maakte onderdeel uit van Scapino's 'TWOOLS 1' en beleeft nu zijn officiële première.

Menu