Ladder 84

Scapino Ballet Rotterdam nodigde zes Rotterdamse grafische kunstenaars uit om zich te laten inspireren door één van de zes choreografieën in het programma TWOOLS. Het resultaat is een serie van zes illustraties, die in gelimiteerde oplage zijn afgedrukt.

Jelmker Konjo maakte een illustratie, geïnspireerd op Ladder 84 van de Nederlandse choreograaf Joeri Alexander Dubbe.

Jelmer Konjo

Voor het creëren van zijn werk gebruikt hij slechts een schets op papier en een Ipad. Dat is alles wat Jelmer Konjo, net afgestudeerd van de opleiding Illustratie aan de Willem de Kooning Academie, nodig heeft voor de creatie van zijn prints. Hiervoor laat hij zich inspireren door alles wat hij in het dagelijks leven tegenkomt en produceert werk over thema’s als de multiculturele samenleving. Hij schetst de dingen die hem verbazen of irriteren, die hij vervolgens portretteert op zijn Ipad door middel van het combineren van zijn gedachten met een flinke dosis humor. Zijn werk was te zien  van de Rotterdamse bioscoop Cinerama tot in het Van Gogh Museum.

“De inspiratie voor de illustratie haalde ik uit het verhaal van Joeri; wat hij probeert over te brengen met zijn werk en hoe hij de verschillende dansers beschreef. Daarnaast inspireerden de bewegingen van de dansers mij.”

Bestel Ladder 84

Genummerde en gesigneerde (gelimiteerde oplage, 50 stuks) print van 30x42 cm op 275 grams papier. Prijs € 39,95

Ladder 84 - Joeri Alexander Dubbe (foto Joris Jan Bos)
Ladder 84 - Jelmer Konjo
Menu