Koningsdag

 

Scapino liet op Koningsdag heel Rotterdam dansen! Dit jaar vierde de Koning zijn verjaardag én tien jaar Koningschap in 010. Aan ons als stadsdansgezelschap de eer om met een bijzondere dans een eerbetoon te brengen aan de Koning en aan onze stad.

De Koningsdagdans is een feestelijke choreografie die iedereen, jong en oud, kan leren. Een dans voor Rotterdam met haar bewoners als inspiratie, die zorgt voor ontmoeting en verbinding.

Rotterdans je mee?

 

 

 

Iedereen kan dansen!

Leer jezelf de Koningsdagdans aan met de bovenstaande videoclip, die is opgenomen op iconische plaatsen in Rotterdam.

Aftermovie

Terwijl de Koninklijke familie de stad bezocht én en langs het ss Rotterdam vaarde in de watertaxi, dansten wij samen met Rotterdam de Koningsdagdans. Benieuwd hoe dat er uit zag? Bekijk dan hierboven de aftermovie.

ss Rotterdam

Video met audiodescriptie

 

Onze Koningsdagdans is een feestelijke choreografie die iedereen - jong en oud, ziend of slechtziend - kan leren. Speciaal voor blinden en slechtzienden ontwikkelde Komt het Zien! deze videoclip met audiodescriptie, zodat ook dansers met een visuele beperking de Koningsdagdans aan kunnen leren.

 

Met speciale dank aan

Locaties

Oude Luxor Theater, Stadion Feyenoord, BlueCity

Dansers

Scapino Ballet Rotterdam (Jozefien Debaillie, Chris Roosenburg, Olivia Escribano Mendieta), Albeda Dans College, Jeugdtheater Hofplein, 1st Move, 010 DANCE Programm

Muziek

Titel: Soundtrack010
Componist: Alexander van Popta
Uitgever: TAMBR

Video

Video Agency

 

Liever als toeschouwer

Op Koningsdag treden de dansers van Scapino, samen met de Marinierskapel en spoken word artiesten van Spraakuhloos, op voor de Koninklijke familie bij het oorlogsmonument van Zadkine, naast het Maritiem Museum. Willem-Alexander en Máxima staan hier kort stil bij het bombardement van 1940.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu