Kiss the void of east and west

Scapino Ballet Rotterdam nodigde zes Rotterdamse grafische kunstenaars uit om zich te laten inspireren door één van de zes choreografieën in het programma TWOOLS. Het resultaat is een serie van zes illustraties, die in gelimiteerde oplage zijn afgedrukt.

Caroline Ellerbeck maakte een llustratie, geïnspireerd op Kiss the void of east and west van de Taiwanese choreografe Fang-Yu Shen.

Caroline Ellerbeck

De illustraties van Caroline Ellerbeck duiken op in kinderboeken, maar ook in magazines en andere campagnes en zijn altijd herkenbaar aan haar duidelijke, heldere en kleurrijke beeldtaal. Van kinds af aan heeft de kunst en tekenen haar gedreven, wat tot uiting kwam op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Na een Post-opleiding HALLO in Amsterdam besloot Caroline voor zichzelf te gaan werken als illustrator.

Inmiddels heeft zij zelfs een eigen kleine uitgeverij, waar zij de illustraties verzorgde voor het Sprookjesprentenboek, wat genomineerd werd voor de European Design Awards. Aan de Rotterdamse de uitdaging om voor TWOOLS in Beeld een illustratie te maken bij Kiss the void of east and west van Fang-Yu Shen, wat deel uitmaakte van TWOOLS in juni 2018.

Caroline Ellerbeck over Kiss the void of east and west:
“Het verhaal over de 52 hertz walvis was mijn grootste inspiratie. Het verloren moment, dat je je ontheemd voelt. Het bootje vertegenwoordigd de eenzaamheid. Eenzaamheid heeft er ook mee te maken dat je je klein voelt.”

Kiss the void of east and west was alleen te zien in seizoen 2017/2018

Bestel Kiss the void of east and west

Genummerde en gesigneerde (gelimiteerde oplage, 50 stuks) print van 30x42 cm op 275 grams papier. Prijs € 39,95

Kiss the void of east and west - Fang-Yu Shen (foto Joris Jan Bos)
Kiss the void of east and west - Fang-Yu Shen (foto Joris Jan Bos)
Kiss the void of east and west - Caroline Ellerbeck
Menu