Keith-Derrick Randolph

Keith-Derrick Randolph werd geboren in New York. Hij volgde zijn balletopleiding o.a aan the High School of Performing Arts en The Alvin Ailey School of American Dance.

Als danser was hij werkzaam bij the Marris Mandefounis Dance Company in Athene en in New York o.a. bij Peridance.

Sinds 1989 is Randolph verbonden aan Scapino Ballet Rotterdam waar hij als danser talloze rollen vertolkt, o.a. in het duet 'Single Manoeuvres' dat Ed Wubbe speciaal voor hem en Charlotte Baines creëerde en dat verfilmd is door de NPS.

Voor Four Steps Forward/Korzo Produkties maakte hij o.a. de choreografie 'Romeo and...', voor de Rotterdamse Dansacademie 'Babvlon Downstairs' en 'Za Djin Do' en voor de Scapino Workshop o.a. 'Epilogue: Part T (1997).

In 1998 maakte hij zijn eerste choreografie voor het reguliere repertoire van Scapino Ballet Rotterdam, 'New cycle', op muziek van Steve Reich, een choreografie voor twaalf dansers waarin de spitzentechniek een belangrijke rol speelde.

Randolph regisseerde de dans/muziek/theaterproductie 'City mapping' die te zien was tijdens het festival Cadance 1998, gemaakt in opdracht van Korzo Produkties/Theater aan het Spui.

In 1999 maakte hij 'Songs and Anthems' voor het Doreen Bird College of Performing Arts in Engeland en nam hij deel aan 'The International Course for professional Choreographers and Composers' in Wakefield, Engeland.

Verder maakte hij voor Scapino Ballet Rotterdam 'Lament/Lamentationes', onderdeel van TWQOLS T (1999) en van het eerste programma van seizoen 2000-2001.

Menu