Justin de Jager

Justin de Jager (1997) begon als breakdancer maar door zijn interesse in andere bewegingsvormen, kwam hij vrij snel in aanraking met hedendaagse dans.

Na een paar jaar gestudeerd te hebben op verschillende academies, besloot hij in begin 2018 om zijn eigen pad te volgen en zich volledig te verdiepen in het, van de breakdance afkomstige, bewegingsconcept ‘threading’.

Justin’s werk word gekenmerkt door zijn complexe partnerwerk en een oneindig vocabulaire die je meeneemt in een hypnotische trance.

In 2019 won hij de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), de eerste prijs bij AmsterDans in de categorie ‘emerging dance duets’ en raakte hij in de halve finale van Hollands Got Talent. In 2020 ontving hij de Leo Spreksel Award.

Daarnaast werkte hij veel samen met de Canadese choreograaf Emma Portner, met als hoogtepunt de movement film Sit Bones.

Curriculum Vitae

Geboren
1997, Nederland
Opleiding
Fontys Dansacademie, Kibbutz Contemporary Dance Company
Prijzen en nominaties

- Publieksprijs Rotterdam International Duet Choreography Competition - 2019
- 1e prijs categorie ‘emerging dance duets’ AmsterDans - 2019
- Leo Spreksel Award - 2020

Werk voor Scapino

Vijf rechthoekken met daarin een deel van een menselijk lichaam afwisselend met de Van Nelle fabriek, die samen een volledig danserslichaam vormen

The Blend

Scapino begint het nieuwe seizoen niet in het theater maar in een Rotterdams icoon en werelderfgoed monument, de Van Nelle Fabriek. Vanaf 24 september danst Scapino hier twee

...

Lees meer
Drie dansers met zwarte broek en een wit hemd. Zij staan in een witte omgeving, waarin we rechts bovenin een fragiele mobile zien van ijzerdraad en gele, rode en zwarte driehoekjes. De dansers zijn met de armen in elkaar gevlochten.

Intertwine

Een verrassende ontmoeting tussen de dans van Justin de Jager en de kunst van Alexander Calder. Nu te zien via Scapino streamt.

Lees meer

Stream online

Intertwine is een verrassende ontmoeting tussen de dans van Justin de Jager en de kunst van Alexander Calder. Samen met filmmaker Justin Bekker en componist Andreas Tegnander maakte Justin de Jager de gelijknamge dansfilm, opgenomen in de Kunsthal.

Duur: 17 minuten
Prijs: € 1,99

Stream 'Intertwine' nu

Meer over Justin

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu