Jérôme Meyer & Isabelle ChaffaudJérôme Meyer danste tot 2002 bij gezelschappen als het Ballet du Grand theatre de Genève, Scapino Ballet, de Batsheva Dance Company in Tel Aviv en Het Nederlands Dans Theater 1.
Meyer richtte zich steeds meer op het choreograferen. Als maker was hij al opgevallen bij de jaarlijkse workshops van het Nederlands Dans Theater met de choreografieën 'La vraie vie de Saiko' (2001) en 'The Ship' (2002). Beide stukken leverden hem een uitnodiging op voor Korzo's scoutingfestival Voorjaarsontwaken. Al snel volgden twee nieuwe Korzo Producties 'Corps à Corps' (CaDance 2002) en 'Innervoice' (Four Steps Forward 2003).

Zijn eerste avondvullende werk was het kwartet 'Compass for Fools', dat in première ging op het CaDance festival in 2004. Het jaar daarop bracht hij samen met Isabelle Chaffaud een avondvullende versie van de choreografie 'Corps à Corps' in première. Met deze choreografie maakten zij een tournee door Nederland, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika.

In 2004 creëerde hij op uitnodiging van het Ballet du Grand theatre de Genève de choreografie 'Lumières du désert' die in Caïro in première werd gebracht. Afgelopen zomer maakte hij samen met Chaffaud de choreografie 'Seed' die in première ging tijdens het Life Arts Festival in Philadelphia (VS). Voor CaDance 2006 maakten zij een duet op huiskamer formaat, het 'Kamerdans project' werd 43 keer uitgevoerd in verschillende appartementen en locaties in Den Haag. Dit project gaat verder in Philadelphia voor het Life Arts Festival 2007.

Meyer behaalde in 2006 een master-degree choreografie aan de opleiding Dance Unlimited/Codarts.Januari 2008: de nieuwe productie 'Diable au Corps' in samenwerking met Korzo Producties


Meer informatie: http://meyer-chaffaud.com

Choreografieën voor Scapino Ballet Rotterdam

Fierce Youth TWOOLS 9 (2007) en Wonderworld (2008)

Menu