Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud

Jérôme Meyer danste vanaf 1996 twee jaar bij de Batsheva Dance Company in Israël en daarna tot 2002 bij het Ballet du Grand Theatre de Genève, Scapino Ballet Rotterdam en Het Nederlands Dans Theater 1.

Meyer richtte zich steeds meer op het choreograferen. Als maker was hij al opgevallen bij de jaarlijkse workshops van het NDT met La vraie vie de Saiko (2001) en The Ship (2002). Beide stukken leverden hem een uitnodiging op voor Voorjaarsontwaken, het scoutingfestival van Korzo. Aansluitend werkte Meyer een aantal jaar als choreograaf via Korzo Producties, vanaf 2005 samen met Isabelle Chaffaud. Een bijzonder project was Kamerdans, dat op verschillende locaties bij mensen thuis werd gedanst, in Den Haag en ook in Zuid-Afrika en de VS. Samen maakten Meyer en Chaffaud werk voor het Ballet du Grand Theatre de Genève, Introdans en Dance Works Rotterdam/André Gingras. Intussen voltooide Meyer in 2006 de master choreografie aan de opleiding Dance Unlimited van Codarts.

De Parijse Isabelle Chaffaud (1975) doorliep de dansopleiding aan het Conservatoire de Tours en het Conservatoire National Supérieur de Lyon. Ze danste daarna bij het Ballet du Grand Theatre de Genève, de Batsheva Dance Company en Nederlands Danstheater I.

In 2015 richtten Isabelle Chaffaud en Jérôme Meyer hun eigen Dance Company Meyer-Chaffaud op. Hier zetten zij hun onderzoek voort naar de wisselwerking tussen dans en andere disciplines, bijvoorbeeld in de reeks SOUL waarin dans samenging met theater, literatuur, digitale kunst en livemuziek.

Meyer en Chaffaud treden met hun gezelschap op als ambassadeurs van de dans op festivals in andere disciplines zoals E-pulse (digital art), Off Center Amsterdam en TodaysArt (hedendaagse kunst). In 2019 stonden ze aan de wieg van het Haagse HUBS Immersive Festival.

Meyer en Chaffaud geven les op verschillende dansacademies in Nederland en daarbuiten en maken werk met de studenten van Codarts, ArtEZ en de Nationale Balletacademie. Ze geven workshops in Europa, de VS en Zuid-Afrika. 

Voor Scapino Ballet Rotterdam maakten Meyer en Chaffaud in 2007 voor TWOOLS 9 het stuk Fierce Youth, over de kracht van de jeugd. In 2008 maakte Fierce Youth onderdeel uit van de Scapinovoorstelling Wonderworld.

 

 

Werk voor Scapino

TWOOLS 9

Een recordaantal choreografen werkt mee aan TWOOLS 9. Makers die de voorafgaande jaren het gezicht van de Nederlandse dans mee bepaalden. Onder hen drie duo’s. En maar liefst vier vrouwen.

Lees meer

Wonderworld

Guy Weizman & Roni Haver - Georg Reischl - Christophe Garcia - Neel Verdoorn - Pieter de Ruiter & Eva Villanueva - Jerome Meijer & Isabelle Chaffaud - Ed Wubbe

Lees meer

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu