It's gonna rain

Scapino Ballet Rotterdam nodigde zes Rotterdamse grafische kunstenaars uit om zich te laten inspireren door één van de zes choreografieën in het programma TWOOLS. Het resultaat is een serie van zes illustraties, die in gelimiteerde oplage zijn afgedrukt.

Eelco van den Berg (i am eelco) maakte een illustratie, geïnspireerd op It's gonna rain van de Poolse choreograaf Maciej Kuzminski.

Eelco van den Berg (i am eelco)

Deze multidisciplinaire kunstenaar vliegt heen en weer tussen zijn thuisstad Rotterdam en New York, waar hij tot de top 10 van de beste street-artists behoort. Naast illustrator is Van den Berg eveneens graffiti-artiest, wat duidelijk naar voren komt in zijn kleurrijke creaties. Hij maakt werk voor in musea en tentoonstellingen, maar eveneens voor op posters, t-shirts en op straat in de vorm van muurschilderingen. Eelco maakte eerder al de bijbehorende print voor TING!, het dans-, muziek- en circusspektakel van artistiek leider Ed Wubbe, in 2016. Voor TWOOLS in Beeld maakte hij zowel voor The Swimmer, het duet uit TING!, als voor It’s Gonna Rain van Maciej Kuzminski een passende illustratie.

Eelco van den Berg: “Het bedrukkende einde van het stuk van Maciej was het beginpunt van mijn schets. Het contrast tussen de ‘gedwongen richtingen' en balans heeft het uiteindelijke beeld bepaald.”

Bestel It's gonna rain

Genummerde en gesigneerde (gelimiteerde oplage, 50 stuks) print van 30x42 cm op 275 grams papier. Prijs € 39,95

It's gonna rain - Maciej Kuzminski (foto Joris Jan Bos)
It's gonna rain - Maciej Kuzminski (foto Joris Jan Bos)
It's gonna rain - Maciej Kuzminski (foto Joris Jan Bos)
It's gonna rain - Eelco van den Berg (i am eelco)
Menu