Itamar Serussi

De uit Israël afkomstige Itamar Serussi Sahar is huischoreograaf bij Danshuis Station Zuid als hij in 2012 voor zijn avondvullende werk Mono wordt genomineerd voor twee Zwanen: voor de meest indrukwekkende dansproductie én dansprestatie.

Op zijn vijftiende begint Serussi aan de Israelian Dance Academy en in 1998 wordt hij danser bij de Batsheva Dance Company. Vanaf 2006 begint hij als choreograaf een persoonlijke en zeer fysieke stijl te ontwikkelen. Met zijn humor en het gebruik van improvisatie stapt hij over de grenzen van de traditionele dans. Het resultaat is speels, luchtig en elegant: vloeiende, haast dierlijke bewegingen die naadloos overgaan in strakke lijnen. De muziek van Richard van Kruysdijk, met wie hij sinds 2010 samenwerkt, vormt een belangrijk onderdeel van zijn choreografieën. Al zijn stukken zijn het resultaat van de synergie tussen hem, zijn omgeving en zijn dansers.

Tussen 2010 en 2012 maakte Serussi bij Danshuis Station Zuid een reeks kortere producties: Phenomena, Undo, Ferrum, Lust en het eerdergenoemde succesvolle Mono.  In 2014 maakt hij voor TWOOLS 16 het succesvolle Test, en op 1 oktober van dat jaar ging zijn choreografie Wolf in première in de voorstelling ICONS. In 2015 maakte hij het avondvullende Henry en in TWOOLS 17 That’s the worst thing I could do. Voor New Adventures maakt hij in 2017 Love Gun.

Zijn werk is in heel Europa te zien. Serussi maakte werk voor gezelschappen als Balletto di Roma, Hessisches Staatsballett, Ballet de Lorraine, Muziektheater Transparant, Fanclub en in Londen het Royal Opera House.

Curriculum Vitae

Geboren
1978, Israël
Opleiding

Israelian Dance Academy

Danste bij

Batsheva Dance Company

Maakte werk voor o.a.

Station Zuid, Balletto di Roma, Hessisches Staatsballett, Ballet de Lorraine, Muziektheater Transparant, Fanclub, Londen het Royal Opera House

Prijzen en nominaties

- Nominatie Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie (Mono) - 2012
- Nominatie Zwaan voor de beste dansprestatie (Mono) - 2012

Choreografieën voor Scapino

TWOOLS 16

Zes wereldpremières van choreografen als Marcos Morau, Itamar Serussi en Ed Wubbe. Met live muziek van Michiel Borstlap en Katharina Gross.

Lees meer
Bryndis Brynjolfsdottir in NICO/ICON (foto Nienke Elenbaas)

ICONS

ICONS is geïnspireerd op iconen uit de kunst, muziek en film. Iconen als Andy Warhol, John Cale, Lou Reed en zangeres Nico van The Velvet Underground.

Lees meer

TWOOLS 17

Onder het motto “Meer dans past er niet in” presenteert Scapino Ballet Rotterdam TWOOLS 17. In 75 minuten dansen 22 dansers in 8 stukken van 7 choreografen.

Lees meer
Danseres leunt op de schouder van een knielende mannelijke danser, met meer dansers op de achtergrond. Beeld uit voorstelling Henry (foto Joris-Jan Bos)

Henry

De inventiviteit aan bewegingen, variaties op modern en klassiek, lijkt bij Serussi onuitputtelijk. Ook in zijn nieuwe avondvullende voorstelling Henry zien we de energieke bewegingsstijl die...

Lees meer
New Adventures (foto Stef Nagel, danser Mischa van Leeuwen)

New Adventures

Dans op het scherp van de snede, voor de avontuurlijk ingestelde geest. Virtuositeit, humor, ontroering en verwondering zorgen voor een avond om niet snel te vergeten.

Lees meer

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu