Itamar Serussi

Met zijn persoonlijke en zeer fysieke stijl en het gebruik van humor en improvisatie begeeft choreograaf Itamar Serussi zich graag buiten de grenzen van de traditionele dans. Het resultaat is speels, luchtig, elegant en aangenaam onvoorspelbaar.

Serussi begon zijn dansopleiding op 15-jarige leeftijd aan de Israëlische Dansacademie. In 1998 begon hij als dansen bij de Batsheva Dance Company. Sinds 2006 begint hij de ontwikkeling van zijn eigen stijl. Hij experimenteert met fysieke grenzen met behulp van humor en improvisatie en probeert door de traditionele dans heen te breken. Zijn werk is speels, licht en elegant. Al zijn stukken zijn het resultaat van de synergie tussen hem, zijn omgeving en zijn dansers.

Van 2010 - 2012 was hij de huischoreograaf van Danshuis Station Zuid. In die hoedanigheid maakte hij een aantal korte producties: Phenomena, Undo, Ferrum, Lust en het avondvullende werk Mono, dat werd genomineerd voor een Zwaan voor "Beste dansproductie - seizoen 2011-2012" op de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. De muziek van Richard van Kruysdijk, met wie hij sinds 2010 samenwerkt, vormt een belangrijk onderdeel van zijn choreografieën.

Itamar Serussi maakte in juni 2014 zijn Scapinodebuut met het succesvolle Test voor de voorstelling TWOOLS. Op 1 oktober ging zijn choreografie Wolf in première in de voorstelling ICONS. In 2015 maakte hij het avondvullende Henry.

Zijn werk is ook vertoond in heel Europa. Itamar maakte stukken voor gezelschappen als Balletto di Roma, Muziektheater Transparant, Fanclub en Royal Opera House.

Nationaliteit
Israelisch
Maakte werk voor o.a.
Balletto di Roma, Dansstation Zuid, Hessisches Staatsballett, Ballet de Lorraine, Scapino Ballet Rotterdam
Werk voor Scapino

Test (TWOOLS 15), Wolf (ICONS), The worst thing i could do... (TWOOLS 17), Henry, Love Gun

Choreografieën voor Scapino

TWOOLS 15/Nagasaki met Leslie Humbert (foto Hans Gerritsen)

TWOOLS 15

05 juni 2013 t/m 08 juni 2013

TWOOLS  is geen gewone dansvoorstelling, maar een spectaculaire dans-zap-avond en high-speed choreografische achtbaan. Voor fans én beginnende dansliefhebbers

Lees meer
Bryndis Brynjolfsdottir in NICO/ICON (foto Nienke Elenbaas)

ICONS

01 oktober 2014 t/m 20 december 2014

ICONS is geïnspireerd op iconen uit de kunst, muziek en film. Iconen als Andy Warhol, John Cale, Lou Reed en zangeres Nico van The Velvet Underground.

Lees meer

TWOOLS 17

03 juni 2015 t/m 06 juni 2015

TWOOLS  is geen gewone dansvoorstelling, maar een high-speed choreografische rollercoaster, waarin dansers, technici én toeschouwers snel moeten schakelen.

Lees meer
Danseres leunt op de schouder van een knielende mannelijke danser, met meer dansers op de achtergrond. Beeld uit voorstelling Henry (foto Joris-Jan Bos)

Henry

08 oktober 2015 t/m 19 december 2015

De inventiviteit aan bewegingen, variaties op modern en klassiek, lijkt bij Serussi onuitputtelijk. Ook in zijn nieuwe avondvullende voorstelling Henry zien we de energieke bewegingsstijl die...

Lees meer
New Adventures (foto Stef Nagel, danser Mischa van Leeuwen)

New Adventures

16 september 2017 t/m 02 mei 2018

Dans op het scherp van de snede, voor de avontuurlijk ingestelde geest. Virtuositeit, humor, ontroering en verwondering zorgen voor een avond om niet snel te vergeten.

Lees meer
Nationaliteit
Israelisch
Maakte werk voor o.a.
Balletto di Roma, Dansstation Zuid, Hessisches Staatsballett, Ballet de Lorraine, Scapino Ballet Rotterdam
Werk voor Scapino

Test (TWOOLS 15), Wolf (ICONS), The worst thing i could do... (TWOOLS 17), Henry, Love Gun

Menu