Ieder Kind Danst

Dans verbindt het hoofd met het lichaam en het hart. Met dans kun je laten zien wat je voelt en daarmee jouw verhaal vertellen. Dans is plezier en geeft zelfvertrouwen door te doen. Wie als kind leert dansen, danst zijn hele leven.

De waarde van dans voor kinderen is niet te onderschatten. Daarom wil Scapino Ballet kinderen in Nederland leren dansen.

LAAT IEDER KIND DANSEN, DONEER NU

Ieder Kind Danst

Scapino Ballet werd in 1945 opgericht door danspedagoge Hans Snoek. Haar missie om “kinderen weer een lach op hun gezicht te toveren” sloeg aan en werd een groot succes. Die missie heeft aan belang nog niets ingeboet.

Scapino heeft een speciaal lesprogramma ontwikkeld, dat inmiddels door 1.000 Rotterdamse kinderen tussen de 4 en 6 jaar wordt gevolgd. Maar Scapino wil met dit programma nog veel meer kinderen door het hele land leren dansen.

Daarom zijn wij een campagne gestart: Ieder Kind Danst! Zodat in 2018 tenminste 2.000 kinderen buiten Rotterdam kunnen leren dansen.

Daar hebben we uw steun bij nodig!

Het lesprogramma van Ieder Kind Danst wordt gegeven in de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Maar veel basisscholen in Nederland missen de middelen om creatieve vakken op professioneel niveau, structureel aan te bieden.Scapino wil 10.000 euro inzamelen om tenminste 2.000 kinderen op basisscholen in Nederland te leren dansen.  Samen met uw steun kunnen we dit mogelijk maken.

DONEER NU

Bekijk alle voorstellingen